• DOLAR 32.526
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2489.549
  • ...
SON DAKİKA
Anız yangınları Batmanlıları hastanelik etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Batman Şube Başkanı Zahir Seven, yazılı basın açıklaması yaparak anız yangınların zararlarına dikkat çekti.

Son günlerde Batman'ın anız yangınlarından dolayı yoğun bir duman altında kaldığını belirten Seven oldukça rahatsız edici bir yanık kokusunun da eşlik ettiği, insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen bu durumun ne yazık ki büyük bir cehaletin ürünü olan anız yangınlarından kaynaklandığını ifade etti. Seven, "Büyük bir çevre katliamı olarak da nitelendirilebilecek anız yangınları toprağı ve toprakta yaşayan birçok canlıyı etkilediği gibi, maalesef İlimizde ciddi sağlık sorunlarına da neden olmaktadır." dedi.

Batman'da anız yangınlarının etkisiyle özellikle çocuk, yaşlı ve solunum yolu hastalarının adeta nefes alamaz duruma geldiğine dikkat çeken Seven, "Anız yangınlarının arttığı son günlerde solunum yolu şikâyetiyle hastanelere yapılan başvurularda ciddi oranda artışlar olmaktadır. Anız yangınlarından etkilenen ve hastanelere akın eden vatandaşlar, İlimizde kış aylarında oluşan hava kirliliğinin anız yangınlarıyla artık yaz aylarında da oluştuğunu, bu durumun kendileri için çekilmez bir hal aldığını belirtmektedirler. Arazide yaşayan birçok canlı türünün yok olmasına neden olan, özellikle çocuk, yaşlı ve solunum hastaları başta olmak üzere insanlarda da ciddi sağlık sorunlarına neden olan anız yangınlarının önlenmesi için gereken bütün tedbirlerin alınması ve bu yangınlara sebep olanlara caydırıcı nitelikte cezaların verilmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Anız yangınlarının önlenmesi için birlikte hareket edilmeli
Ciddi sağlık sorunlarına yol açan ve insanların hayat kalitesini olumsuz yönde etkileyen anız yangınlarının önlenmesi için kamu ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışmasının yararlı olacağını söyleyen Seven şunları kaydetti: "Sağlık-Sen Batman Şubesi olarak, anız yangını çıkaranlara da sesleniyoruz. Arazide yaşayan birçok canlının ölümün sebep olduğunuz gibi, belki de farkında olmadan birçok insanın hastalanmasına, hastalığının artmasına hatta kalp krizi riskini arttırarak insanların ölümüne sebep olabilirsiniz. Bu nedenle bilimsel anlamda hiçbir faydası olmayan anız yangınlarından vazgeçin ve insanların vebalini almayın."(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir