• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...
Brezilya ile ABD arasındaki kriz büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD istihbarat kuruluşu NSA`in Brezilya petrol şirketi Petrobras`la ilgili istihbarat topladığının ortaya çıkmasının ardından Devlet Başkanı Dilma Rousseff, ABD ziyaretini erteledi. Brezilyalı hackerlar da NSA`den intikam almak isterken NASA`ya saldırdı.
Rousseff`in 23 Ekim`de yapacağı Washington ziyaretinin ertelendiği dün gece açıklandı. Obama`nın son dakikada telefon etmesine rağmen, Brezilya Devlet Başkanlığı`ndan yapılan açıklamada, "siyasi ortamın planlanan ziyareti gerçekleştirmeye uygun olmadığı" belirtildi.

Açıklamada, "Washington`a yapılacak resmi ziyaretin yakınlığı ve zamanında yapılmış bir soruşturma olmadığından ziyaret için gereken koşullar olgunlaşmış değil. Brezilya hükümeti mevzubahis mesele çözümlendiğinde ziyaretin hızla gerçekleşeceğinden emin" denildi. Kuzey ve Güney Amerika`nın en büyük iki ekonomisinin liderleri arasındaki görüşmenin ertelenmesi NSA krizinin yarattığı en son siyasi gerginlik oldu.

Brezilyalı hacker`lar da NSA`in Petrobras hakkında istihbarat toplamasının intikamını almak için harekete geçti ancak NSA yerine yanlışlıkla NASA`yı hedef aldı.

Brezilya haber sitesi Uol`in teknoloji blog`unda, "Bazı aktivistler ABD`nin bu eylemini protesto etmek istedi ancak yanlış hedefi seçti. NASA`nın web sitesini hack`leyip, `Bizim hakkımızda ajanlık yapmaktan vazgeçin` mesajı bıraktılar" denildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir