• DOLAR 32.512
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2436.287
  • ...
Hadimler Tenzili Rütbede!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti hükümeti tüzük gereği üçüncü dönemlerini dolduran bakanların büyükşehir belediye başkanlıklarına aday olacaklarını sürekli dile getiriyordu.

Üç dönemdir bakanlık görevini sürdüren sekiz bakan hükümetin bu kararına sıcak bakmadı. Herhalde üç dönemdir bakanlık yapan birinin birden belediye başkanı olarak aday olmaları karizmalarını çizeceği için hükümetin bu kararına bakanlar sıcak bakmıyor.

Sıcak bakmamak bir yana sekiz bakan kesinlikle aday olmayacağını kamuoyu ile paylaşıyor. Peki kim bu bakanlar?

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Ali Babacan kesin bir dille belediye başkanı adayı olmayacaklarını söyledi.

Bir nevi “Tenzili Rütbe” diyebileceğimiz bu karar için hükümet ciddi adımlar atarsa ki atacağa benziyor, üç dönemdir halka hizmet etmek için “hadim” olduğunu söyleyenler belediye başkanlarının halka hizmet etmediklerini mi düşünüyorlar? Yoksa bu kararı gururlarına mı yedirmiyorlar?

Bu karar bir nevi kimlerin hadimlikte samimi olduğunu test edeceğe benziyor. Yerel seçimlere az bir süre kala kulislerde konuşulan bu karar için Başbakan’ın vereceği kararı beklemeden “düşünmüyorum” diyen bakanlar bakalım seçimler yaklaştıkça nasıl bahaneler üretecekler.

Verecekleri karardan ziyade bahanelerin şahane olacağı kesin gibi gözüküyor. Bakanlar “Durmak Yok, Yola (Hizmete) Devam” mı? Diyecekler yoksa “Artık siyaseti bırakıyorum mu? Diyecekler.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir