• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2509.358
  • ...
DEAH'ta drenaj sorunu son bulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Drenaj sisteminden kaynaklı kış aylarında yaşanan su baskınlarına karşı çalışmalar başlatıldı. Hastanenin su baskınına uğramaması için gerekli çalışmaların hızlıca yapılacağını söyleyen Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, inşaat sırasında doğaya zarar vermemek adına sökülen fidanların başka noktalara ekildiğini bildirdi.

 

Bölge hastanesi konumunda bulanan 700 yataklı Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde drenaj sisteminden kaynaklı yaşanan sıkıntılardan ötürü yağmur suları kış aylarında hastanenin zemin katına doluyordu. Yaşanan su baskını nedeniyle hastanenin zemin katında bulunan birimler zaman zaman hizmet vermede zorlanıyordu.

 

Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nin talebi üzerine Sağlık Bakanlığı soruna çözüm bulmak için yeni drenaj sistemi için çalışma başlattı. Elazığ Yolu üzerinde bulunan ve aylık 70 bin hastanın tedavi gördüğü Eğitim ve Araştırma Hastanesi binası çevresinde iş makineleri ile kazı çalışmaları başlatıldı. Çalışma sırasında hastane bahçesinde ekili olan fidanların zarar görmemesi için fidanlar önceden sökülerek kazı çalışmalarından uzak alanlara tekrar dikildi.

 

90 günde tamamlanması planlanan drenaj sistemi ile yağmur suyunun, hastanenin iç kısmına ulaşmadan modern bir şekilde tahliyesi sağlanacak.

 

Hastalar mağdur edilmeyecek
Drenaj sistemi çalışmalarının yaklaşan kış mevsimi nedeniyle hızlandırıldığını ifade eden Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, "86 bin metre karelik Eğitim ve Araştırma Hastanemizin zemin katında bulunan; morg, çamaşırhane, yemekhane, mescit, cenaze yıkama odası ve depoları zaman zaman su basıyor ve bu bölümlerin duvarlarında nemlenmeden kaynaklanan çürümeler meydana geliyordu. Bu nedenle yağmur su tahliyesi ve drenaj sisteminin yenilenmesi için çalışma başlattık. Yaklaşan kış mevsimi nedeniyle de bu çalışmaların tamamlanması için ilgili firmaya 90 günlük bir süre tanıdık. En kısa zamanda tamamlanacak drenaj sistemi ile birlikte hastalarımızın kış aylarında zaman zaman hizmet alamadıkları bodrum katındaki birimlerimizde hiçbir hizmet aksaklığı yaşanmayacak. Drenaj için hastane etrafında başlayan kazı çalışmalarında geçmiş yıllarda zorluklarla ekilen fidanlarımızın zarar görmemesi adına bu fidanları büyük bir titizlikle köklerinden sökerek kazı çalışmalarından etkilenmeyen alanlara dikiyoruz. Bu fidanların dikildikleri yerlerde kök salmaları için düzenli sulama yapılacak. Çalışmalar sonrası hastane etrafına yeni peyzaj sistemi uygulanarak ağaçlandırılmalar yapılacaktır. Peyzaj çalışması sonrası hastanemiz daha modern bir görünüme kavuşacaktır. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet için Kamu Hastaneler Kurumu'nun başlatmış olduğu 90 gün çalışmalarının da katkıları ile yeni projeler uygulayarak standartlarımızı yükselteceğiz" şeklinde ifade etti. (Hüseyin Yalçın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir