• DOLAR 32.507
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2430.688
  • ...
PKK köylüleri haraca bağladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - PKK, başta Lice ve Silvan`a bağlı köyler olmak üzere bölgedeki çok sayıda köyde, vatandaşlardan haraç alıyor. PKK`nin, hayvanlarına yem için meşe ağaçlarının yapraklarını kesen köylülere 5 ila 10 bin TL arasında değişen para cezaları kestiği ifade ediliyor.

Hayvanlarına yem amacıyla meşe yapraklarını kestikleri için PKK`nin kendilerine 5 yada 10 bin TL ceza kestiğini ifade eden köylüler, PKK`nin kendilerine zulmettiğini söylediler. Kuruyan dallarını keserek ağaçların ömrünü uzattıklarını belirten köylüler, ağaçlarını bu yolla yüzyıllardan beri koruduklarına dikkat çektiler.

PKK köylülere yaşam hakkı tanımıyor
Güvenlik gerekçesiyle isimin açık olarak yazılmasını istemeyen R.K. adlı vatandaş, PKK`nin önce keçi beslemelerine karşı çıktığını ardından da meşe yaprağı kesmelerine müdahale ettiğini söyledi. R.K, "Meşe yaprağı kestiğimiz zaman da PKK bizlerden haraç istiyor." dedi.

PKK, köylüden 10 bin TL haraç istedi
PKK`nin köylülerden A.G adlı vatandaştan meşe yaprağı kestiği için 10 bin TL haraç istediğini ifade eden R.K, "Köylümüz hayvanları için meşe yaprağı kesti. Durumu öğrenen PKK`li bir grup köye gelerek kestiği yaprak için 10 bin TL istedi. Köylünün para veremeyeceğini söylemesi neticesinde PKK`li grup haracı 5 bin TL`ye indirdi." ifadelerini kullandı.

PKK, Kuru ağaç için bile haraç istiyor
Tandır ekmeği için kuru ağaç yada meşe yaprağı bulamadıkları ifade eden M.A. ise böyle devam ederse aç kalacaklarını söyledi. M.A. "PKK biz köylülerden ne istiyor anlamadık. Kimseye bir zararımız da yok. Ama bizi korkuttukları için kimseye de bir şey söyleyemiyoruz. Tüm köy korkudan bir şey söyleyemiyor. Askere şikâyet etsek gelip onları bulamayınca geri dönüyor, ardından biz yine onlarla kalıyoruz ve hayatımız tehlikeye giriyor." şeklinde konuştu.

Biz de Kürt`üz, PKK ne istiyor bizden
Kendilerinin de Kürt olduğunu ve PKK`nin bu tavrına bir anlam veremediklerini söyleyen H.H. de, "PKK her zaman `Biz Kürtler için dağa çıktık` diyor, bunu kabul etmiyoruz çünkü bizde Kürt`üz ama PKK bize her zaman zulüm ediyor. Gelip hayvanlarımıza el koyup, bizlerden haraç istiyor." dedi.

PKK`nin geri çekildiği yalan
Barış süreci çerçevesinde PKK`lilerin çekilmediklerini yalnız göz boyamak için köye fazla uğramadıklarının altını çizen köylüler, çekilmenin olmadığını, bizzat bazı PKK`lilerden duyduklarını söylediler. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Benzer habere http://www.ilkehaberajansi.com.tr/haber/cozulme-sureci-ve-licede-pydlesen-pkk.html linkinden ulaşılabilir

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir