• DOLAR 32.5
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2485.18
  • ...
Genelkurmay`dan Sınır İhlali Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hatay`ın Reyhanlı İlçesi yakınlarındaki Suriye sınırından geçmek isteyen ve kaçakçı oldukları belirlenen 100 kişilik atlı grup, asker tarafından engellendi.

Genelkurmay Başkanlığı `ndan yapılan açıklamada, 16 Eylül günü saat 21.00 sıralarında, Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, 80-100 kişilik atlı kaçakçı grup belirlendiği, Suriye tarafından toplanan kaçakçıların, sınıra doğru ilerlemeye başlaması üzerine, askeri birliklerin sınırda `tıkama` yaparak geçişleri kapattığı belirtildi.

Bölgede görevli piyade birlikleri ve keskin nişancı takımının da katıldığı `tıkama` çalışmasında zırhlı araçlar ve tanklarla, atlı kaçakçıların geçiş bölgelerinin kapatıldığı ve sınıra yaklaşmayı sürdürmeleri üzerine, Arapça, Türkçe ikazlarda bulunulduğu bildirilen açıklamada, Bükülmez Hudut Karakolu`ndan takviye gelen birliklerin ise Kuşaklı Köyü girişinde ve çevresinde görev yaptığı vurgulandı.

4 farklı noktadan sınırı geçmeye çalışan atlı kaçakçı grubun, askerin aldığı tedbirler sonrası, sınırdan geçme girişimlerinin engellendiği açıklandı.

DHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir