• DOLAR 32.602
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2506.638
  • ...
Yerel Danışma Komitesi toplantısı‏ yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - ABİGEM organizasyonunda gerçekleşen Yerel Danışma Komitesinin 2. Toplantısı yapıldı.


MADO'da yapılan toplantı saat 12.30'da başladı. Toplantıya, BATSO, Batman Üniversitesi, Batman Belediyesi, DİKA, ABİGEM uzmanları, SGK, Defterdarlık, TÜMSIAD, BAGİAD, ANGİAD, BANK-DER, Bilim Sanayi Teknoloji Müdürlüğü ve birçok kurum katıldı.

ABİGEM direktörü Av. Harun İpekyüz'ün sunumu ile Batman ABİGEM'in faaliyetleri anlatılarak, projeler tanıtıldı.


Toplantıda alınan kararlar şu şekilde açıklandı
"YDK'nin (Yerel Danışma Komitesi) BATSO ve Üniversite eş başkanlığında yönetileceği ve yönetim kurulunun Belediye dâhil toplam 9 kurum ve STK'dan oluşacak.

Batman'da kurulması gereken sanayi kollarının araştırılması, bu konuda ön plana çıkan sektörlerin detaylı incelemesinin yapılarak, bunlar arasında mantıklı ve mantıklı olmayan yatırımların duyurulması."


Toplantıda, sanayinin karşılaştığı bürokratik engellerin aşılma yolları tartışıldı. Toplantıda, son dönemlerde artan SGK denetimleri konusunda firmaların mağdur olmaması için bilgilendirmelerin artmasının önemi vurgulanarak OSB'deki arsa sorunu konusunda ve halen devam eden sanayi altyapı sorunları konusunda tartışmalar yaşandı.


Tüzüğe göre YDK'nin amaçları
"Batman Bölgesi'nde ABİGEM proje uygulamalarını izlemek. Bölgedeki KOBİ'lerin gelişimini izlemek. Görüşlerin paylaşıldığı bir platform oluşturmak. Lobicilik faaliyetlerinin yapılabilmesine olanak yaratmak ve gerekli verileri temin etmek. Uzun dönemli stratejik planlarla çalışmalarına devam etmek. Bölgede KOBİ gelişimini desteklemek amacıyla kaynakları belirlemek ve onlara erişim sağlamak. KOBİ gelişimi konusunda bölge genelinde destek sağlamak." (Yasir Oğuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir