• DOLAR 32.569
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.887
  • ...
Şanlıurfa`da da Sevk Zulmü Yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Yaklaşık 2 yıldır Şanlıurfa cezaevinde yatan Ahmet Bayram`ın 2 hafta önce Tokat`a sevk edildiği öğrenildi.

Ahmet Bayram, Adana 7`nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Hizbullah`a üye olmak suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Bayram 8 Ocak 2010 tarihinde Şanlıurfa`da yakalanmış ve Şanlıurfa cezaevine konulmuştu. Ancak Ahmet Bayram, cezasının bitmesine 15 ay kala kendisinin ve ailesinin haberi olmadan Şanlıurfa`dan çok uzakta bulunan Tokat iline sevk edildi.

Oğlunun rızası olmadan sevk edilmesine tepki gösteren Ahmet Bayram`ın babası Halef Bayram, "Bu nasıl bir zulüm anlamadım. Oğlum sadece Tarsus`tayken camide Kuran dersi verdiği için yıllardır cezaevindedir. Oğlum insanlara Allah`ın dinini anlatmaktan başka bir şey yapmamıştır. Bu nasıl Müslümanlık Kuran dersi verenleri yıllarca cezaevinde tutuyorlar. Bir de bu yetmiyormuş gibi oğlumu Tokat`a sevk etmişler, şimdi ben nasıl oğlumu görmeye gideceğim. Ben yaşlıyım çalışamıyorum perişanlık içindeyiz. İslami duyarlılığı olan dernekler olmasa ne yapardık bilmiyorum. Oğlumun görüşüne nasıl gideceğim, oğlum ve onun gibi sevk mağdurlarını neden kimse düşünmüyor. Biz bu ülkenin nesi oluyoruz.

Oğlum Ahmet evli 5 çocuk babasıdır. En büyük çocuğu 9 yaşında çalışanımız yoktur. Bizim Tokat`a gidip gelmemiz 500 TL`ye mal oluyor. Oğlumu ödüllendirmeleri gerekirken yıllardır cezaevinde tutuyorlar. Bu da yetmiyormuş gibi bize de sevk zulmünü yaşatıyorlar. Buradan yetkililere sesleniyorum. Adı sevk olan bu zulmü durdurun" dedi.
Mehmet Demir - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir