• DOLAR 32.539
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2429.826
  • ...
Diyarbakır Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde dün yaşanan gelişmeler, bugün yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Öz Diyarbakır: Çiftçiler İsyan Etti
Diyarbakır`ın Çınar ilçesine bağlı Ovabağ bölgesinde tarım ile uğraşan köylüler Dicle Elektrik Dağıt Anonim Şirketi (DEDAŞ) kendilerine elektrik vermediğini öne sürerek eylem yaptı. 25 Traktör ile Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan Dicle DEDAŞ`ı basan köylüler yolu trafiğe kapattı. DEDAŞ hizmet binasına girmek isteyen köylülere polis güçlükle engel oldu. Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunu 1 saat trafiğe kapatan çitçiler Kadın Doğum Hastalıkları Hastanesi gitmekte olan vatandaşlar ile tartıştı.

"Araçlarımızı yakarız" tehdidinde bulunan köylüler, "Geçen enerji verilmediği için pamuk ve mısırlarımız yandı. Su makinelerimizi çalıştırmak için bize trafo sözü verildi. Ancak trafo Çınar`a değil Bismil`e gönderildi. Tarlalarımızı sulamadığımız takdirde bir hafta içerisinde kuruyacak" diye konuştular. Eylemci köylüler kendi aralarında seçtikleri 4 sözcü Dicle DEDAŞ Müdürü Nihat Nurbaki ile görüştü. Trafo sözü alan köylüler eylemlerini son verdi. Karayolunu trafiğe kapatıp eylem yapın köylüler hakkında yasal işlem başlatıldı.

Özgür Haber: Vali: Yaralılar İyi
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Tim Amirliği binasına molotof kokteyli ile ses bombalı saldırı da bulunuldu. Saldırıda binanın önünde duran 5 polis memuru hafif yaralanırken bir motosikletin alev alması sonucu yangın binaya sıçradı. Yangın söndürülürken, Vali Mustafa Toprak ve emniyet Müdürü Mustafa Sağlam olay yerinde incelemelerde bulundu.
M. Salih Keskin - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir