• DOLAR 32.512
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2436.287
  • ...
Belçika`da Camiye Saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BELÇİKA - Charlorie şehrindeki Belçika Diyanet Vakfına bağlı Alaaddin Camiinin avlusuna giren kimliği belirsiz kişiler, Belçika ve Türk bayraklarını indirip, caminin camlarını kırdı. Polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

Belçika`da Türk camisine düzenlenen saldırıyı Belçika Diyanet Vakfı kınadı. Belçika Diyanet Vakfı Basın sözcüsü Coşkun Beyazgül şunları söyledi: "Geçtiğimiz gece Marchienne-au-Pont Alaaddin Camiine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saldırı düzenlenmiş olmamasından dolayı derin üzüntü içerisindeyiz. Avrupa`nın göbeğinde yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Avrupa`nın boğuştuğu ekonomik kriz günlerinde toplumda sosyal patlamaya dönüşmemesi ve bu tarz olayların tekrarlanmaması için gerekli adımın atılmasını önemli buluyoruz. Norveç`te meydana gelen ve yürekleri dağlayan saldırıların yayılma ihtimalinden endişe duyup yetkililerin önlem ve tedbirleri alınmasını bekliyoruz" dedi.

Görgü tanıklarından "Bu büyük bir hakarettir. Burada zaman zaman Camilere çirkin saldırılar oluyor. Bir defasında da Faslıların camisine domuz resmi koymuşlardı. Bu saldırılara önlemler alınması gerekmektedir" diye konuştu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir