• DOLAR 32.57
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2423.18
  • ...
Mersin'de ilk ders zili çaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - 2013-2014 yeni Eğitim ve Öğretim yılı, Toroslar Çavuşlu İlkokulunda düzenlenen törenle açıldı.

 

Törene Vali Vekili Ayhan Bayhan, Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ve vatandaşlar katıldı.

 

Yeni eğitim öğretim yılının açılışında konuşan Vali Vekili Bayhan, Türkiye'nin dünya ile yarışabilmesinin, nitelikli insan gücü yetiştirebilmesinin ve ekonomik kalkınmasının sağlamasının yolunun eğitimden geçtiğini belirterek, "Eğitimde temel amaç başarı ve kaliteyi artırmaktır. Başarının temel şartı ise hedef belirlemektir. Başarılı olmak için öğretmen, öğrenci ve velilerimize görev düşmektedir." dedi.

 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise, yeni eğitim öğretim yılının büyük umutlarla başladığını ifade ederek, "Her yeni bir başlangıç, yeni umutlar demektir. Tazelenmiş umutlarımızla, yaz tatili boyunca biriktirdiğimiz enerjiyle, daha mutlu bir gelecek ve daha başarılı bir Mersin için hepimiz hizmet etmeye hazırız." ifadelerini kullandı.

 

Vali Hasan Basri Güzeloğlu'na şükranlarını sunan Gül, Mersin'in 4-5 yaş okullaşma oranında 2011-2012 eğitim-öğretim yılında yüzde 70,11 ile birinci, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında Türkiye ortalaması yüzde 44,4 iken yüzde 60 ile yine birinci sırada yer aldığını belirtti. 2010 yılında yüzde 37 olan meslek lisesi okullaşma oranının ise 2013 yılında yüzde 46'ya yükseldiğine dikkat çekti.

 

Türkiye genelinde gerçekleştirilen TÜBİTAK Bilim Fuarları kapsamında, projeleri desteklenmeye hak kazanan toplam bin okulun 193'ünün Mersin'e ait olduğuna işaret eden Gül, TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında Mersin'in bölge illeri arasında birinci olduğunu kaydetti. Gül, "Bu Benim Eserim Projesi" bölge sergisine davet edilen ve onaylanan 98 projenin 31'inin ise Mersin'e ait olduğuna dikkat çekti. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir