• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
"Şiddet uygulayanların sosyal güvencesi askıya alınsın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Feqiye Teyran Parkı önünde yapılan basın açıklamasını Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak okudu. Sık sık "Sağlıkta şiddete hayır" sloganları atılan açıklamada Gökbayrak, sağlık çalışanlarını darp eden suçluların hak ettikleri cezayı bulmalarını istedi.


"Yanımızda sopalarla mı gidelim vakalara?"
Sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin, artık tehlikeli boyutlara vardığını söyleyen Gökbayrak, "Kimi, büyük özveriyle çalışan bu insanlara ağır hakaretlerde bulunmakta, kimi ise fiziksel şiddet uygulamakta. Nedir bu insanların suçu? Sağlık personeli olmak mı? Kendini koruyacak bir ekipmanın olmaması, savunmasız olmaları mı? Ne yapalım bizlerde mi silah ruhsatı almak için başvuralım, yanımızda sopalarla mı gidelim vakalara?" dedi.


"Bu neyin kini, bu neyin öfkesi?"
Doğum yapacak hastasını hastaneye bıraktıktan sonra görev yerleri olan Güzelsu 112 Acil İstasyonuna doğru yola çıkan 112 ekibinin arkadan gelen araç tarafından taciz edildiğini hatırlatan Gökbayrak, "Sahi bir ambulansı ve hastalara yardımcı olmaktan öte bir işi olmayan sağlık çalışanlarını kim niye gecenin bir yarısı takip eder ve araçla sıkıştırır ki? Araçlarıyla, ambulansı sıkıştırıp yoldan çıkarmaya çalışan insan görünümlü bu iki kişi neyi amaçlamış olabilir ki? Kim bayan personelleri de öldüresiye dövebilir ki? Bu neyin kini bu neyin öfkesi?" diye sordu.


"Artık suçlular cezasız kalmasın!"
Artık bu şiddet olaylarının son bulmasını isteyen Gökbayrak, "Her şiddet haberinden sonra 'Bunu yapanları kınıyoruz' v.s.türünden klişeleşmiş sözcükleri duymak yerine, yetkililerden bu sorunun çözümü için, personelini koruyan ciddi bir adım atılmasını bekliyoruz. Artık suçlular cezasız kalmasın! Kalmasın ki, bizlerde güvenle işimizi yapalım, annemizin babamızın, çocuklarımızın aklı bizlerde kalmasın" şeklinde konuştu.


Gökbayrak, sağlıkta şiddet konusundaki taleplerini şöyle sıraladı: "Şiddet uygulayanlar tutuklu yargılansın. Cezalar ertelenmesin. Şiddet uygulayanların sosyal güvenceleri 1 yıl askıya alınarak sağlık hizmetlerinden ücretli olarak faydalansın."


Gökbayrak, son olarak sivil toplum kuruşlarına birlikte hareket etme çağrısında bulunarak, Çarşamba günü Ankara'da saat: 14:00'te Gürkent Otel de Sağlık çalışanları için mücadele eden mücadele ettiğini ifade eden bütün STK'ları yaşanan şiddet olaylarının çözümü için "Sağlıkta Şiddete Karşı Tek Yürek" toplantısına davet etti. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir