• DOLAR 32.384
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2325.72
  • ...
Bursa'da okullar coşkuyla açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın Heykel'de Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan törenler Yıldırım İlçesinde bu yıl eğitime kazandırılan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu'nda devam etti. Törene Bursa protokolünün yanı sıra çok sayıda idareci, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

 

Yaklaşık 510 bin öğrenci ve 25 bin öğretmenle yeni eğitim öğretim yılının açıldığını belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu, öğrencilerin yaz tatilinin ardından okullarına ve öğretmenlerine kavuştuğunu söyledi.

 

Bursa'da eğitime önemli yatırımlar yapıldığını ifade eden Vali Karaloğlu, "Bugün 545 dersliğimiz hizmete girerken, 600 dersliğimizin de inşaatı devam ediyor. Kentimizde sınıf mevcutlarımız 35 civarında. Bursa olarak hedefimiz, okullarımızın fiziki imkânlarını daha iyi hale getirmek ve eğitim kalitemizi daha yukarıya çıkarmaktır. Bursa'da bugüne kadar hayırseverlerimiz tarafından eğitime önemli katkılar yapıldı. Hepsine bir kez daha teşekkür ediyor katkılarının devam edeceğine inanıyoruz. Şu an açılışını yaptığımız okulumuzun da eğitime kazandırılmasında emeği geçenleri kutluyorum." dedi.

 

Velilere ve öğrencilere seslenen Vali Münir Karaloğlu, "Başarının öğretmen, veli ve öğrenci işbirliği ile geleceğine inanıyorum. Velilerimiz çocuklarını takip etmeli ve okullarında öğretmenleriyle bir araya gelmeli; idareci ve öğretmenlerimiz de yılda en az bir kez öğrencileri evlerinde ziyaret etmeli diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

 

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, "İlkokula ve ortaokula giden öğrencilerimizin yetiştirilmesinde hedeflerimizden bir tanesi, çocuklarımızı kendi ilgi, istidat ve kabiliyetlerine göre yetiştirmek ve onlara bu yönde bilgi ve beceri kazandırmaktır. Diğer hedefimiz ise onları bir üst öğrenime ve hayata en iyi şekilde hazırlamaktır." diye belirtti.

 

Son yıllarda eğitim sisteminde yapılan değişikliklere vurgu yapan Atilla Gülsar, "Bu sistemde çocuklarımız hangi alanı istiyorlarsa kendilerini o alanda en iyi şekilde yetiştirebilecek. Yeni sistemin uygulanmasında herkese görevler düşüyor. Burada öğretmen, öğrenci ve veli iletişim içinde olmalı." şeklinde ifade etti. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılını da değerlendiren Gülsar, Bursa'nın başarılı bir yıl geçirdiğini, önümüzdeki yılda başarının artarak devam edeceğine inandığını söyledi.

 

Konuşmaların ardından resmi açılış töreni gerçekleştirildi. Kurdeleyi hep birlikte kesen protokol, sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle bir süre sohbet etti. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir