• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mus’ab Bin Umeyr’i hatırlatan şehid: M.Ata Ketme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber

Muhammed Ata Ketme, 1974 yılında Batman’ın Hasankeyf İlçesi Üçyol (Dıfne) Köyü’nde doğdu. İlkokulu Batman’da okuyan Şehid Ata, Ortaokulu Gercüş Bölge Yatılı Okulu’nda okudu. Bu yıllarda İslam davası ile tanışan Şehid Ata, liseyi Batman’da okudu.

Gercüşte Ortaokul okurken tanıştığı İslam davası uğruna Batman’da özellikle tebliğ çalışmalarında çok başarılı bir çalışma yürüttü. Bu alanda genç, fedekar ve samimi olma yönüyle Mus’ab Bin Umeyr’i andrıyordu. Okuduğu lisede yaptığı tebliğ çalışmaları sonucu kısa sürede İslam davetçileri okula hâkim olacak düzeye geldi.

Şehid Ata, çalışmalarında samimiyet ve fedekarlık timsali idi. Öyleki ailesinin maddi durumu fazla iyi olmamasına rağmen aldığı harçlıkla ve kendi çalışmasıyla kazandığı parayı kitap alarak tebliğ çalışmalarında kullanıyordu. Tek düşüncesi İslam davasına hizmet edebilmek ve bu uğurda can vermek idi. Liseyi bitirene kadar bu şekilde devam etti.

Nusaybinli Ata Zengin İdil’de şehid olunca onun yerini dolduracağını sürekli söylerdi. Gerçekten de Şehid Ata Ketme de Şehid Ata Zengin gibi uğruna hayatını adadığı İslam davası yolunda 16 Eylül 1992’de kalleş kurşunlarla henüz 18 yaşındayken şehid düştü.

Onu tanıyan ve onunla bebaber olan arkadaşları, onun sammiyet, güzel ahlak ve İslam’a hizmet aşkıyla dolu gönlünden sürekli bahsederler. Onunla olup da ondan hoşnut ve memnun olmayan hiç kimse yoktu. Allah, temiz kalpli ve güzel ahlaklı olan Şehid Ata’ya bunun mükâfatını şehitliği nasip ederek verdi.

Batman’da binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde Karşıyaka Şehidler Mezarlığı’na defnedilen Şehid Ata’nın taziyesi bir hafta boyunca yoğun bir katılımla gerçekleşmişti.

Allah(CC), ona ve diğer şehidlere rahmet etsin, şehadetlerini kabul etsin inşallah.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir