• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
"Bursa'dan Suriye'ye R4BIA Yardımı" konvoyu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - İHH Bursa Şubesi en son yardım kampanyasının ismini "Bursa'dan Suriye'ye R4BIA Yardımı" koyarak, bölgede yaşanan olayların aynı düzlemde olduğunu belirtti.

 

İHH Bursa Şubesi, Bursa'nın Kestel ilçesi Kestel Meydanında bir stant kurarak, 10 gün boyunca Suriye halkı için yardım topladı. Toplanan ayni ve nakdi yardımlar ile TIR'lardan bir tanesini dolduran Kestel halkı, meydanda bir program tertip ederek, yardım konvoyunu dualarla uğurladı.

 

Programda konuşan Bursa İHH başkanı Hüseyin Kaptan, Kestel halkına yardım ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek, bu yardımların bölge halkı için hayati önem taşıdığını ifade etti.

 

Merinos Parkı Güney Kapısında saat 15.00'te ikinci uğurlama yapıldı. Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Kültür A.Ş. Başkanı Rıfat Bakan ve eski Bursa milletvekili Faruk Anbarcıoğlu'nun katıldığı programa Bursa halkı da yoğun katılım gösterdi.

 

Bursa İHH Şubesi Başkan Yardımcısı Halil Asa, kampanya hakkında bilgilendirme yaparak başladığı konuşmasında, duyarlı tüm vatandaşlara teşekkür etti. Kampanyanın amacına ulaştığını belirten Asa, her TIR içinde bir şehit ismini zikretti. Şehit Esma, şehit İlhan Atlı, şehit Furkan Doğan ve şehit Halit el Benna ve tüm şehitlere selam gönderen Asa, mikrofonu Suriyeli misafire bıraktı.

 

Suriyeli mülteciler adına konuşan Muhammed Yemen Yahya, Bursa halkına misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti. Bursa İHH' ya da yaptığı çalışmalarından dolayı özel olarak teşekkür eden Yahya, ardından mikrofonu Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan'a bıraktı.

 

"Bugün yolcu ettiğimiz 4 TIR ile Bursa İHH olarak 48 TIR'a ulaşmış durumdayız. Bu neden daha fazla olmasın" diyen Kaptan, Bursa İHH olarak mazlum Suriye halkının yanında olduklarını ve yardımlarının durmadan devam edeceğini kaydetti. Kaptan ayrıca, "Kurban Bayramı yaklaştı. İHH olarak 110 bölgede kurban faaliyetinde bulunuyoruz." dedi.

 

"İHH Türkiye içinde kurban kesmeyecek"

Bu sene İHH olarak Türkiye içinde kurban kesiminde bulunmayacaklarını söyleyen Kaptan, Türkiye içindeki kurbanlarında Suriye'de kesilip bölge halkına dağıtılacağını dile getirdi. Bu konuda da Bursalılardan yardım ve destek beklediklerini de belirten Kaptan, son olarak Suriye'de bilinen yetim sayısının 350 bin olduğunu, bu yetimlere de dünyada sahip çıkacak kimsenin bulunmadığını belirtti.

 

İHH olarak bölgede yetim koordinasyon merkezi çalışmalarına da başlandığını sözlerine ekleyen Kaptan, katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

 

Program Bursa il vaizi Mustafa Bülbül Hocanın duası ve TIR'ların uğurlanmasıyla son buldu. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir