• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Belediye Hizmet Binası'nın yıkım ihalesi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- İnönü Mahallesi'nde, ekonomik değer ifade eden malzeme karşılığı yıkımı yaptırılacak Bingöl Belediyesi Hizmet Binası'nın ihalesi bugün saat 11.00'da Bingöl Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda yapıldı.


4 firmanın katıldığı ve 7 bin TL muammen bedelle başlayan ihaleyi 70 bin TL bedelle Cesur İnşaat ve Yıkım aldı. İhale ile birlikte yüklenici firma Bingöl Belediyesi'ne 70 bin TL para ödeyecek


İhale sonrası açıklamalarda bulunan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, "Bingöl Belediyesi Hizmet Binamızı, İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkıyoruz. Bugün de bunun ihalesini gerçekleştirdik. Kısa sürede Belediye Hizmet Binamızı yıkıp, yapılacak blokların önünü açacağız. Belediye hizmetlerimizi de şehir merkezinde kiraladığımız yeni binada ve diğer birimlerimizde devam ettireceğiz. İnşallah Bingöl, bu proje kapsamında yeni bir Belediye Hizmet Binası'na kavuşmuş olacak. Çok modern bir binada halkımıza bu hizmetler sunulmuş olacak. Geçici olarak Yenişehir Mahallesi Kutluay Sokak No:4'te kiraladığımız binada ve diğer birimlerimizde vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. 4 katılımcı firmamız bu ihalede yarıştı. 7 bin TL muammen bedel üzerinden yapılan ihale, 70 bin TL bedel üzerinden idaremize sunulan teklifle sonuçlanmıştır. Burada bütün masrafları, yıkımı ve taşımayı ihaleyi alan firma karşılayacaktır. İlave olarak belediyemize de 70 bin TL para ödeyecektir" dedi.

 

İhale kapsamında Belediye Hizmet Binası yıkılacak ve söz konusu bina üzerinde bulunan, ekonomik değer ifade eden yıkım öncesi sökülebilecek malzemeler (çatı, kereste, saç) ile binanın yıkım sonucunda enkazdan çıkacak (inşaat demiri) malzemeler karşılığında yapılacak.

Yıkım işi, sözleşme imzasından sonra 15 iş gününde bitirilecek. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir