• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
TOKİ'nin arsasına verdiği bedele isyan etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Kale mahallesinde TOKİ'nin 150 metrekarelik arsasına karşılık 15 bin TL bedel biçtiğini ve kendisine zulüm edildiğini söyleyen Mehmet Özkan, kendisinden habersiz olarak evinin yıkıldığını, bu nedenle çok mağdur olduğunu iddia etti.

 

Özkan, Belediye ve TOKİ ile arasındaki sıkıntısını şöyle dile getirdi: "Benim maddi durumum düşük. Ben başkasının evindeyim (kiradayım). Ailem kalabalık ve çalışacak kimsem yok. Evimi yıktılar ve evime karşılık sadece 15 bin TL veriyorlar. Başbakanlığa kadar gitsem de hakkımı savunacağım. Ben kesinlikle arsamı vermek istemiyorum. Zaten tapumu devretmeye karşılık imza da vermedim. Ben hastayım ve hastane paramı halk bana veriyor, çok perişanım. Arsama karşılık bana ev versinler. Arsamda kendime ev yapacaktım belediye izin vermedi. Şimdi de 15 TL karşılığında 150 metrkarelik arsama el koymuşlar bu adalet midir?'' diye konuştu.

 

250 TL kira verdiğini ayrıca çalışacak kimsesinin de olmadığını ifade eden Özkan, ''Kaç kez TOKİ'ye bana daire verilmesi için müracaat ettim fakat bana arsama karşılık biçtikleri fiyatın (15 bin TL) dışında bir şey vermeyeceklerini söylediler. Ben bu arsama güveniyordum bu da gidince ortada kaldım. Daha önce arsama karşılık 60 bin TL verenler oldu fakat kendime ev yapmak istediğim için satmadım. Belediye de ev yapmam için ruhsat vermeyince durum bu hale geldi. Başbakana kadar gitmem gerekse dahi ben arsamı vermeyeceğim'' dedi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir