• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman'da İlköğretim Haftası kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Atatürk İlköğretim Okulunda düzenlenen bir programla İlköğretim Haftası kutlandı.

 

Programa, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Milli Eğitim Bakanlığı Baş Denetçi Suhal Eriş, Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Defterdar Hasan Koca, İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, kurum müdürleri, okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Okul girişinde ilköğretim okulu öğrencileri Vali Arslan'a çiçek ve çikolata ikram etti. Ardından program okulun konferans salonunda gerçekleşti.

 

İlköğretim Haftası nedeniyle günün anlam ve önemine değinen Batman İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, 2013-2014 yeni Eğitim-Öğretim yılını kutladı.

 

Daha sonra söz alan Vali Arslan, yeni eğitim ve öğretim yılını tebrik ederek, Batman'da 644 okulda, 4 bin 211 derslikte, 6 bin 145 öğretmenle, 167 bin 265 öğrenciye eğitim ve öğretim sunmaya başladıklarını söyledi.

 

Batman nüfusunun toplamının 3'te birinin öğrenci ve öğretmenlerden oluştuğunu ifade eden Arslan, "Çocuklarımız hepimiz için çok değerli ve kıymetlidir. En iyi eğitimi almalarını sağlamakta anne ve babaların ortak hedefidir. Elbette ki büyük çaplı okullarda pek çok sorunlardan bahsetmek mümkündür. Yeni derslikler daha, mevcut dersliklerimize ekleyeceğiz. O yüzden eğitimde biraz daha rahatlayacağımızı söyleyebilirim. Ancak bu yıl 4+4+4 sisteminin yerleştirilmesi gerekiyor. Bununla beraber fiziki mekân yaşamamız kaçınılmazdır. Bunu da hep birlikte asgariye indirmek için gereken çabayı göstereceğiz." dedi.

 

Arslan, Batman'da 100'ün üzerinde okulun tamir edildiğini ve tadilatı kalan okullarında en kısa sürede bitirileceğini kaydetti.

 

8'inci sınıf öğrencileri okula yeni başlayan 1'inci sınıf ve ana okulu öğrencilerine çiçek armağan etti.

 

Programın ardından Arslan, tek tek sınıflara giderek öğrencilere oyuncak bebek ve araba hediye etti. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir