• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
Kan davası barış yemeğiyle sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Kızıltepe'nin ( Qoser) ilçesi Tepebaşı Mahallesinde, 22 Mayıs 2013'te Sait Dündar ve Necmeddin Artopal arasında silahlı kavga yaşanmıştı. Kavgada Necmeddin Artopal hayatını kaybetmişti. Aileler arasında başlayan kan davası, kanaat önderleri ve mülki amirlerin araya girmesi ve verilen barış yemeğiyle sona erdi.

 

Barış yemeğine Mardin milletvekilleri Abdurrahim Akdağ ve Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kızıltepe Müftüsü Latif Topçu ve önde gelen H.Şerif Özkan, Ali Aslan, Şehmuz Aslan ile Dündar-Artopal aileleri ve Kızıltepe halkı katıldı.

 

Mardin Müftüsü Coşkun, barış yemeğinde yaptığı konuşmada," Barışmak ve affetmek Allah'ın sıfatlarındandır. Evs ve Hazrec kabileleri arasında Medine'de yüz yıl süren kan davası vardı. Ama öyle bir barış oldu ki 1400 yıldır bu iki kabile arasındaki barış konuşuldu ve bizler tarafından örnek alındı. Duamız bugünkü barışın da kıyamete dek devam etmesidir."

 

Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ise, "Ey Feqiyé Téyran'ın, Ahmedé Xané'nin, Selehaddin'i Eyyubi'nin torunları, inanıyorum ki bugün hepinizin içinde bir kıpırtı, gözlerinizde bir ışık vardır. Şu an imanınızda bir bereket var. Çünkü güzel bir şey için, bir kötülüğün kapısını kapatmak için buradasınız." dedi.

 

Mardin Valisi Ahmet Cengiz de, "Şu anki barış iki aile içindir. Ancak biz bu barışın tüm ilçemize, ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz." ifadesini kullandı.

 

Son olarak konuşan Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu da, "Bizler Müslüman'ız ve İslam dinine mensubuz. Bu dinin temel amacı barıştır, teslimiyettir. Bu inancımız ve dini vecibemiz bizlere barış ve huzur içerisinde yaşamamızı öğütlüyor." vurgusunda bulundu.

 

Barış yemeği, Kızıltepe İlçe Müftüsü Latif Topçu'nun yaptığı dua ile sona erdi. (Masum Erden-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir