• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Hakkâri'ye yatılı Kur'an Kursu müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKÂRİ - Hakkâri Merkez Hacı Sait camiinde gerçekleşen toplantıda Kur'an kursu müjdesini veren müftü M.Feysal Geylani ayrıca mahallelilerin yapacakları düğünlerin İslami ölçüler çerçevesinde mahallelilerle istişare yapmalarını istedi.

 

Hakkari müftüsü Geylani, "Yakında Merzan mahallesinde Sanayi Sitesinin girişine yakın bir yerde 80 kişi kapasiteli Ahmed-i Hani Yatılı Kur'an Kursunu hizmete açacağız. O'nda en güzel bir şekilde tedrisat yapılabilmesi için hepinizin katkılarını bekliyorum" dedi.

 

Toplantıya katılan imamlara hitaben cemaatle uyumlarının en üst seviyeye çıkarmaları tavsiyesinde de bulunan Geylani, "Görevli bulunduğunuz mahaldeki düğünlerin İslami ölçüler içerisinde yapılması için düğün sahipleri ile istişare edin. Özellikle ezan ve namaz saatlerinde yüksek sesle çalgı çalınmamasını güzel bir dil ile vatandaşlara telkin edin. Cemaatin dertleri ile ilgilendiğimiz kadar birbirimizin dertleri ile de ilgilenmeye, acılarımızı hafifletip, sevinçlerimizi paylaşmaya gayret edelim. Dara düşen, maddi veya manevi sıkıntısı olan görevlilerimizin sıkıntılarını elimizden geldiği kadar gidermeye çalışalım. Onların sıkıntısını kendi sıkıntımız olarak bilelim. Önümüzde kurban bayramı var. O'nda da Ramazan bayramında olduğu gibi, cemaatimizle bayramlaşma yapalım. Onların evlerine giderek bayramlarını kutlayalım" ifadelerini kullandı.

 

Toplantıda il müftüsünün yanı sıra Şube Müdürü Şaban Güldal, müftülük büro personelleri ve çok sayıda din görevlisi hazır bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir