• DOLAR 32.541
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2424.479
  • ...
`İmam Hatip okullarında `Yer Kalmadı` ya inanmayın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - İmam Hatip Liseleri`nde Açık Öğretim Lisesi programına kayıt olmak isteyip de `kontenjan doldu, sistem yok` gibi cevap alan ailelerin, okul yönetimlerinden bu cevaplarını dilekçe karşılığında alarak İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurulmasını isteyen yetkililer, sorunlarının ancak bu yolla giderilebileceğini söyledi.
 
Diyarbakır`da 9 İmam Hatip Lisesi olduğunu belirten Milli Eğitim yetkilileri, bu okullarda biri hariç, diğerlerinde açık öğretimde okumak isteyen öğrenciler için yer olduğunu söyledi.
 
İmam Hatip Liselerinde açık öğretim kayıtları için bu okullara giden veli ve öğrencilere tavsiyede bulunan Milli Eğitim yetkilileri, " Kesinlikle kayıtlarını dilekçe ile yapsınlar. Okul müdürlüklerinin kayıt yapmama nedenini de dilekçe ile alarak İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine başvursunlar. Çünkü hiçbir okulun açık öğretime kayıt yapmama gibi bir hakkı bulunmuyor" dedi.
 
İmam Hatip Ortaokullarına başvurmak isteyen ailelere okul müdürlüklerinin gerekli kolaylığı sağlamaları gerektiğini ifade eden Milli Eğitim yetkilisi, "Aileler çocuklarını İmam Hatip ortaokuluna gönderecekleri zaman, kayıt yapılmıyorsa, kayıt yapılmama nedenini kesinlikle yazılı bir şekilde alsınlar. Kayıt yapılmama nedenini belgeli bir şekilde aldıktan sonra kendilerine sıkıntı çıkaran yöneticiler hakkında İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine başvuruda bulunsunlar. Okul yönetiminin kayıt yapmama hakkı bulunmuyor" ifadelerini kullandı.
 
Milli Eğitim yetkilisi, son olarak ailelere, İmam Hatip Liseleri ve ortaokullarına kayıt esnasında kendilerine sıkıntı çıkaran yöneticilere Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yayınlanan açıklamayı göstermelerini istedi.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Açık İmam Hatip Liselerine öğrenci kaydı ve Açık İmam Hatip Liselerinin açılmasına dair yayınlanan açıklamaya, http://www.yenisehir21.meb.gov.tr/www/803-acik-imam-hatip-lisesine-ogrenci-kaydi-ve-acik-imam-hatip-liselerinin-acilmasi/icerik/1521 linkinden ulaşılabilir. (M. Sait Adiyaman/Yasin Ergin - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir