• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Öğretmenler İshak Paşa Sarayı'nı gezdiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Milli Eğitim Bakanlığı'nın son atamalarıyla Ağrı il merkezine atanan 351 öğretmen, "Uyum Eğitimi Programı" kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonuyla Doğubayazıt'a geldiler.

 

İlk olarak meteor çukuru ve Türkiye'yi İran'a bağlayan Gürbulak Sınır Kapısı'nı gezen öğretmenler, daha sonra İshak Paşa Sarayı'na geçtiler. Aileleriyle birlikte Sarayın bütün bölümlerini gezip hatıra fotoğrafı çektiren öğretmenler, Saraya hayran kaldıklarını ifade etti. Kızının İngilizce öğretmeni olarak Ağrı'ya atandığını ve ilk zamanlarda çok korktuğunu anlatan Rabia Çömez, "Şu anda Doğubayazıt ilçesini geziyoruz. Çok güzel insanları var. Anladım ki kızımı emanet edeceğim en güvenli şehir Ağrı'ymış" dedi.

 

İzmir'den gelen öğretmen babası Kemal Uludağ ise, "Ağrı'yı bize iyi anlatmamışlardı ama kızımın atanması nedeniyle geldim. Her tarafı geziyoruz, hiç de anlatıldığı gibi bir şehir değil. Umduğumdan daha güzel çıktı. Kızımı gözüm arkada kalmadan bırakabilirim" şeklinde konuştu. (M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir