• DOLAR 32.539
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2488.994
  • ...
Eğitim ideolojik dayatmalardan bir an önce kurtulmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Eğitimdeki kılık-kıyafet, tek dil, karma eğitim ve 'andımız' gibi tüm dayatmaların mevcut ideolojik müfredattan kaynaklandığını belirten Özgür Eğitim-Sen Gaziantep temsilcisi Cesur Yılmaz, Eğitim sisteminin bir an önce ideolojik dayatmalardan kurtulması gerektiğini vurguladı.

 

Anadilde eğitimin her kesim için tartışılmaz temel bir hak olduğunu belirten Yılmaz, her kesimin kendi dilinden eğitim alabilme olanağının bir an önce sağlanması gerektiğini vurguladı.

 

Yılmaz, hükümetin anadilde eğitim konusunda gerekli düzenlemeleri yapmamasının toplumdaki huzursuzluğu sürekli kıldığını söyledi.

 

Her kesimin, kendi inanç ve düşüncesine göre, eğitim müfredatını düzenlemesi gerektiğini belirten Yılmaz, "Her kesim kendi eğitim kurumunu açabilmeli. Devlet ise sadece bu kurumları insan hakları boyutuyla denetlemeli. Ayrıca belli bir ideoloji anlayışına dair "andımız" gibi ritüelci uygulamalardan bir an önce vazgeçmelidir." ifadelerini kullandı.
Şuanda uygulanmakta olan kılık-kıyafet yönetmeliğinin dayatmacı ve özgürlükleri kısıtladığını belirten Yılmaz, "Eğitim çalışanları kılık-kıyafet konusunda serbest bırakılmalı, öğrencilerin kılık-kıyafet seçimi ise velilerine bırakılmalıdır." dedi.

 

Şu anda eğitimdeki dayatmacı yönetmeliklerin kaldırılması için gerekli tüm şartların olduğunu belirten Yılmaz, Özgür Eğitim-Sen'in Aralık 2012'de başlattığı 'kılık-kıyafette serbestlik Eylemi'nin devam ettiğini söyledi.

 

Bütün dayatmalara arşı oldukları gibi 'Karma eğitim' dayatmasına da karşı olduklarını belirten Yılmaz, karma eğitimin ayrıca öğrencilerin başarısını da olumsuz etkilediğini belirtti. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir