• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Terör Tazminatından 650 Kişi Faydalanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 5233 sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun kapsamındaki dosyaların bu yılsonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini dile getiren birim sorumlusu Rauf Bozkurt, Komisyon Başkanlığına 14 Milyon TL ödeneğin geldiğini söyledi. Ramazan ayı öncesi şahıslara ödemelerin yapılacağını kaydeden Bozkurt, sene sonuna kadar tüm dosyaların karara bağlanmasının hedeflendiğini ifade etti.
 

Bugüne kadar 148 milyon TL`lik terör tazminatı ödendiğini dile getiren Bozkurt, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in de girişimleri sonucu 14 Milyon TL`lik ödeneğin sıcak para olarak Batman piyasasına gireceğini belirtirken, vatandaşlar, yapılan bu uygulamadan oldukça memnun kaldıklarını söyledi. 14 milyon TL`lik ödeneğin, Batman genelinde yaklaşık 650 kişinin hesabına aktarılacağı öğrenildi.
 

Bilindiği üzere, terör tazminatı Güneydoğu Anadolu`da yaşanan olaylar nedeniyle köylerini terk etmek zorunda kalan yaralı, ölüm, köy boşaltma, köyün terk edilmesi vs. gibi konu başlıkları altında ödeniyor.

M. Sait Çelik - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir