• DOLAR 32.575
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2426.626
  • ...
`Suriye`ye müdahale İslam Aleminin aleyhine olur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Saadet Partisi (SP) ilçe ve belde ziyaretleri programına katılmak üzere Diyarbakır`a gelen SP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Canbay, BDP`nin okul boykot kararı için ise, "Olumlu bir adım olarak değerlendirmiyoruz" dedi.
 
SP Diyarbakır İl Başkanlığı`nda düzenlenen basın toplantısına SP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay ve SP Batman Milletvekili Musa Okçu katıldı. Burada konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı ve 20 ve 21. Dönem Malatya Milletvekili Yaşar Canbay, gündeme ilişin değerlendirmelerde bulundu.
 
Suriye`ye yapılacak olası bir müdahalenin iyi niyetli bir düşünce olmadığını belirten Canbay, "Son günlerde ABD öncülüğünde Suriye`ye yapılması düşünülen bir operasyon gündemin en sıcak konusudur. Biz şunu biliyoruz ki askeri müdahaleler iyi niyetli değildir. Hele daha önce NATO`nun Afganistan`a yaptığı Amerika`nın Irak`a yaptığı operasyonlar oralara nasıl ki barış, huzur, demokrasi getirmemişse bugün Suriye`ye yapılması düşünülen askeri operasyon da asla Suriye`ye huzur getirmeyecektir. Zaten Amerika`nın yaptığı açıklamalarda Suriye operasyonlarındaki niyetlerinin rejimi değiştirmeye yönelik olmadığı belirtiliyor. Dolayısıyla daha çok kanın döküleceği açıktır.
 
Suriye`ye müdahalede kaybeden Müslümanlar olacak
Eğer böyle bir operasyon yapılırsa kaybeden yine Suriye olacaktır, Türkiye olacaktır, İslam coğrafyası olacaktır. Kazananlar da küresel emperyalistler ve silah baronları olacaktır. Eğer Amerika öncülüğünde Suriye`ye bir operasyon yapılırsa Türkiye`nin de burada gönüllü olarak yer alması gerçekleşirse bu da Türkiye`nin bu ateşin içine düşmesi bakımından çok hatalı bir karar olacaktır" dedi.
 
Türkiye`nin arabuluculukta ısrarcı olması gerektiğini dile getiren Canbay, dış müdahalenin yapılmaması yönünde çalışmalar sürdürülmesi gerektiğini de belirtti. Canbay, "Bütün hedef bölgeyi Nil`den Fırat`a kadar kurulması hedeflenen büyük İsrail devleti için ön hazırlıktır. Dün Afganistan işgal edildi, Irak işgal edildi. Bugün Suriye işgal edilecek. Yarın İran sıradadır ve nihai hedef ise Türkiye`dir. İktidarımız, hedefinde Türkiye`nin de bölünmesi ve parçalanması olan `Büyük Ortadoğu projesinde asla yer almamalıdır. Mısır`da bir darbe oldu ve Amerika Birleşik Devletleri buna darbe diyemedi. 5 bin kişi öldürüldü, buna ses çıkarmadı. Bugün ise Suriye`deki olayları engellemek için bir operasyon yapmayı düşünüyor" şeklinde konuştu.
 
Müslümanlar birleşmeden zulümler bitmez
12 Eylül 1980 darbesine de değinen Canbay, yapılan tüm darbelerin arkasında NATO`nun olduğunu söyleyerek, "Bu geçen yıl TBMM`de kurulan Darbeleri Araştırma Komisyonu tarafından da ortaya konulmuş bir gerçektir. İslam Birliği kurulmadan, Müslüman ülkeler kendi aralarında birleşmiş milletlerini kurmadan savunma paktını kurmadan bu zulümler asla bitmeyecektir" ifadelerini kullandı.
 
Çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Canbay, süreci desteklediklerini akan kanın durması, barışın ve kardeşliğin sağlanması için atılacak adımların arkasında olduklarını söyledi. (Hüseyin Yalçın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir