• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Gerçeğe en yakın ultrason görüntüsü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'da özel bir hastaneye, kadın hastalıkları ve doğum polikliniklerine özel yeni dört boyutlu ultrason cihazları getirterek halkın hizmetine sundu.

 

Hastanedeki tüm kadın hastalıkları ve doğum polikliniklerine özel alınan dört boyutlu ultrason cihazları, klasik iki boyutlu inceleme özelliğinin yanı sıra hem renkli doppler hem de üç boyutlu görüntüleme özelliğini barındırıyor. Üç boyutlu görüntünün televizyon görüntüsü gibi canlı olarak elde edilmesine dört boyutlu ultrason denildiğini belirten yetkililer, bu cihazlardaki avantajın hamileliğin çok erken döneminde cinsiyet, yarık damak, yarık dudak, eksik parmak ile beyin ve omurilikten kaynaklanan rahatsızlıklar gibi sorunların erken tanısının konulabildiğini ifade ettiler.

 

Alınan yeni cihazlarla ilgili bilgi veren Radyolog Doktor Mahmut Akdağ, "Yeni aldığımız 4 boyutlu ultrason cihazlarımızın; gebelik incelemeleri, fetal anomali taramaları ve jinekoloji incelemelerinde diğer ultrasonografi tetkiklerine göre bariz üstünlüğü tıp çevrelerince tescil edilmiştir. Dört boyutlu renkli doppler ultrasonografi, geleneksel iki boyutlu inceleme özelliğinin yanı sıra, hem renkli doppler hem de üç boyut özelliğini ile bebek heyecanına kapılan ailelere üçüncü aydan itibaren cinsiyeti öğrenme ve renkli fotoğraflarını alma fırsatı vermektedir. Ayrıca bebeğin gelişimsel analizi, çoğul gebeliklerin ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesi, rahim yapısal problemlerinin teşhisi daha detaylı yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra plasenta anomalileri, ektopik gebeliğin tanısı, plasentanın yerleşiminin belirlenmesi ve yumurtalık patolojilerinin teşhisi de etkili olarak konulmaktadır." dedi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir