• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
"Eğitimcilerin sorunları ortadan kaldırılsın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, yazılı basın açıklaması yaparak eğitim çalışanlarının yaşadığı sorunların ortadan kaldırılması için Hükümetten somut adımların atılmasını istedi.

Özperk, açıklamasında karma eğitim ve kılık ve kıyafet yönetmeliğine de değinerek bunlara dair yönetmeliğin hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan, yeni 40 bin atamayla yaklaşık 846 bin öğretmen iş başı yaparken, istihdamda güçlük çekilen yerlerdeki öğretmen açığı konusunda ise hala somut bir adım atılmış değil" dedi.

"Karma eğitim kaldırılsın"
Karma eğitim dayatması yerine 'Eğitimde Demokratik Hak' kavramının benimsenmesi gerektiğini belirten Özperk, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "1927 yılında Ortaöğretim Dairesi'nin eğitimin karma olması yönündeki teklifine zamanın Talim ve Terbiye Dairesi'nin karşı çıkmasına rağmen Maarif Vekili Mustafa Necati tarafından hayata geçirilen ve 28 Şubat'ta kalıcı hale getirmek için Milli Eğitim Kanunu'nda değişiklik yapan zihniyet, halkın demokratik haklarını hiçe saymaktadır."

Öğrencilerin kılık ve kıyafet yönetmeliğindeki sınırlama kaldırılmalıdır
"Bakanlık, hiçbir öğrencinin inanç özgürlüğünü kısıtlamamalı ve yönetmelikteki sınırlamayı kaldırarak, kız öğrencilerin haklarını toptan iade etmelidir"diyen Özperk, eğitim çalışanlarının yüzünün gülmesi, eğitimde işlerin iyi gitmesine vesile olacağını ve başta Bakanlık olmak üzere öğrencilere ve velilere olumlu yansıyacağını kaydetti.

Özperk, "Eğitimde ücretli öğretmenlik uygulamasının tarih olması, sınıfların kadrolu öğretmenlerle buluşması için yeni öğretmen atamasının gereklilik değil, zorunluluktur" dedi.

Özperk, daha sonra sırasıyla şu konulara değindi: "Görevde yükselme ve unvan değişikliği için acilen çalışma başlatılmalıdır. Öğretmenlik Kariyer basamaklarıyla ilgili düzenleme yapılmalıdır. Adaletten uzak ek ders esasları değişmelidir. Okullara öğrenci başına bütçe aktarılmalı ve eğitimde tahsildarlık dönemi bitirilmelidir. İl içi özür grubu talepleri de dikkate alınmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı, Alan değişikliği iptaline ve alan değiştirenlerin iptal taleplerine çözüm getirilmelidir. Norm kadro yönetmeliği bir an önce yayınlanmalıdır. Öğretmen dışı personelin görev tanımı hala belirsizliğini korumaktadır. Yeni derslik yapımı konusunda seferberlik ilan edilmelidir." (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir