• DOLAR 32.378
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.01
  • ...
Hamas Mısır Ordusu`nu yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Filistin`deki Hamas hareketi, Mısır ordusunun, "Sina`da İzzettin el-Kassam Tugayları`na ait silahların ele geçirildiği" yönündeki açıklamasını "iftira" olarak nitelendirdi.

Hamas liderlerinden Yahya Musa, "Mısır Ordu Sözcüsü Ahmed Muhammed Ali, Sina`da İzzettin el-Kassam Tugayları`na ait silahların ele geçirildiğini iddia etti. Bu ifadeler, apaçık bir iftiradan ibarettir" dedi.

Musa, "Hamas, Mısır`ın ulusal güvenliğinin sağlanması konusunda Mısır güvenlik birimleri adına konuşan kişilerden daha istekli" ifadesini kullandı.

Mısır Ordu Sözcüsü Ahmed Muhammed Ali bugün düzenlediği basın toplantısında, Sina`da üzerlerinde Hamas`ın silahlı kanadı olan İzzettin el-Kassam Tugayları`na ait sembollerin bulunduğu silahlar ve el bombalarının ele geçirildiğini öne sürmüştü. Sözcü, Hamas`tan Mısır ile Gazze arasındaki sınır güvenliğinin sağlanması konusunda daha çok çaba harcamasını istemişti.

MISIR ORDUSU`NUN İDDİALARI

Mısır Ordu Sözcüsü Ahmed Muhammed Ali, Sina Yarımadası`nda düzenlenen operasyonlar sırasında, üzerinde Hamas`ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları`nın sembolü bulunan silahların ele geçirildiğini iddia etmişti.

Ali, düzenlediği basın toplantısında, Mısır ordusunun son haftalarda Sina Yarımadası`nın Gazze sınırındaki bölgelerde "silahlı grupları" grupları hedef alan operasyonlarına ilişkin bilgi vermiş, "Sina`da, üzerinde İzzeddin Kassam Tugayları`nın sembolü bulunan silahlar ele geçirildi" diye konuşmuştu.

Mısır-Gazze sınır bölgelerinde bazı evlerin altında tüneller tespit edildiğini söyleyen Ali, ülkenin milli güvenliği için doğrudan tehdit oluşturan bu evlerin, sahiplerine bedelleri ödenmek kaydıyla tahliye edileceğini kaydetmişti.

Ali, Gazze`yi yönetimi altında bulunduran Hamas`a da, Mısır sınırının korunması için daha fazla gayret göstermesi çağrısında bulunmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir