• DOLAR 32.555
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2422.431
  • ...

BİNGÖL - Kalkınma Bakanı Yılmaz, Uluslararası Basın Derneği yönetim kurulunu kabul etti. Yılmaz, kabulde yaptığı açıklamada, Türkiye`de siyasi ve Mali istikrar olduğuna dikkat çekerek, "Ekonomi sağlam, bu nedenle sorun beklemiyoruz. Bankacılık sektörü güçlü; tüketici, yatırımcı güveni tam. Dünyadaki gelişmelerin Türkiye`ye yansımaları, dönemsel etkileri olacaktır ama bunu kriz olarak nitelemek doğru değil" diye konuştu.

 

Ülke ve bölge için yoğun çalışma içerisinde olduklarını aktaran Bakan Yılmaz, yerel medyadaki canlılığın Türkiye`nin geldiği seviyeyi göstermesi açısından önemli olduğunu vurguladı. 2023 vizyonunu yakalamak için çok gayret edeceklerini belirten Yılmaz, yüksek performanslı büyümenin devam edeceğini, ancak yüksek büyümeyi istikrarlı götürmek istediklerini kaydetti. Sivil anayasanın birinci gündem maddesi olduğunu söyleyen Yılmaz, seçim öncesinde tüm partilerin taahhüdü olan yeni anayasayı hep birlikte çıkarmak istediklerini bildirdi. Yılmaz, partilerin taahhütlerini yerine getirip getirmeyeceklerinin sivil anayasa konusunda belli olacağını ifade etti.

 

Uluslararası Basın Derneği Başkanı Sinan Burhan da yeni hükümetin ülke için hayırlı Uğurlu olması temennisinde bulunurken; birlik, beraberlik içerisinde yeni bir anayasa yapılması gerektiğini kaydetti. Türkiye`nin, her geçen gün bölge ve dünyada etkinliğinin arttığına dikkat çeken Burhan, bu nedenle yabancı basın mensuplarının Türkiye`ye büyük önem verdiğini bildirdi. Dernek olarak basın mensuplarına yardımcı olmayı hedeflediklerini aktaran Burhan, meslektaşlarına yönelik çeşitli çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Faruk Bingöl - İLKHA