• DOLAR 32.569
  • EURO 34.713
  • ALTIN 2412.04
  • ...
İki köy mahalle olmak için referanduma gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'ın yaklaşık 350 hane ve bin 650 nüfusa sahip Tilmerç (Demiryolu) ile yaklaşık 150 hane ve 812 nüfusa sahip Korike (Aydınkonak) köyleri, mahalle olabilmek ve hizmetlerden faydalanmak referanduma gitti. Köylüler sabah saatlerinden itibaren sandığa gitmeye başladı.

Yaptıkları referandumun amacı hakkında bilgi veren Korike (Aydınkonak) köyü muhtarı Yahya Tunç, köylerine hizmet yapılmadığı ve hizmet alabilmek amacıyla referanduma gittiklerini belirterek, "Köyümüze hizmet yapılmadığı için hizmet alabilmek ve mahalle statüsüne girmek amacıyla oy kullandık. Hizmet alabilmek için İl Özel İdaresi'ne gidiyoruz bize "siz mahallesiz" diyorlar ve hizmet vermiyorlar. Bu sefer belediyeye gidiyoruz onlarda bize, "siz köysünüz" diyip hizmet vermiyorlar. O yüzden mahalle olabilmek ve hizmet alabilmek amacıyla referanduma gidip oy kullandık. 812 seçmenizim var ve yaklaşık 150 haneye sahibiz." dedi.

Bir başka referandum yapılan Tilmerç (Demiryolu) köyünde ise köy muhtarı Ekrem Beydüz, hizmet alamadıkları ve Batman'a bağlı bir mahalle olabilmek için Vali Yılmaz Arslan'a dilekçe verdiklerini ifade etti. Beydüz, Vali Arslan'ın dilekçelerini kabul ettiğini ve referanduma giderek kendilerinden oy kullanmalarını istediğini söyledi.
Mahalle statüsüne girmek amacıyla tüm köy sakinlerinin oy kullandığını söyleyen Beydüz, "Mahalle statüsüne girmek için biz ile Korike (Aydınkonak) Köyü dilekçemizi valiye verdik. Bugün itibariyle de referanduma gidiyoruz. Halkımızın çoğunluğu oyunu kullanıyor. Yaklaşık 10 seneden beri çok zorluklar çektik. Hizmet için İl Özel İdaresi'ne gidiyorduk, onlar bizi belediyeye gönderiyordu. Aynı şekilde belediyeye gidiyorduk, onlarda bizi İl Özel İdaresi'ne gönderiyordu. Hiçbir yerden net bir şekilde hizmet aldığımız yoktur. Daha iyi bir hizmet alabilmek amacıyla böyle bir referanduma gittik." ifadelerini kullandı.

Oy kullanan köy sakinleri de, köy statüsünden çıkıp mahalle statüsüne girmek ve daha iyi bir hizmet alabilmek amacıyla oy kullandıklarını söylediler.

Referandumun 17.00 sıralarına bitmesi bekleniyor. Kullanılan oyların Valiliğe gönderileceği ifade edildi.
Referandum sonucunun merakla beklendiği ifade ediliyor. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir