• DOLAR 32.591
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2494.104
  • ...
Manisa`da orman yangını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yerleşim birimlerine sıçraması engellenen yangında şu ana kadar yaklaşık 40 hektar alanın yandığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, küçük çocukların oyun oynarken sebep oldukları yangına Kütahya, Denizli, Uşak, İzmir, Manisa ve Muğla`dan gelen orman yangını kontrol altına alındı.

Yangını kontrol altına almak için yapılan çalışmalara 35 arazöz, 15 su ikmal aracı, 8 yer ekibi, 4 dozer, 4 ilk müdahale aracı ile çevre ilçe belediye itfaiye araçları katıldı.

Yangın bölgesine gelen Manisa Valisi Celalettin Güvenç, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ve AK Parti Manisa milletvekili Muzaffer Yurttaş yetkililerden bilgi alıp olay yerinde inceleme yaptılar.

Salihli Orman İşletme Şefliği binasında oluşturulan kriz masasında Vali Güvenç, AK Parti Manisa milletvekili Yurttaş, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Manisa İl Afet Acil Durum Müdürü Bekir Şen ve Salihli İlçe Jandarma Komutanı Metin Şahin durum değerlendirmesi yaptı.

Manisa Valisi Güvenç yangının söndürülmesi için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini ifade etti.

Müdahale eden ekiplerin yoğun çalışması sonucunda yangının yerleşim birimlerine sıçraması engellenirken şu ana kadar yaklaşık 40 hektar alanın yandığı belirtildi. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

7 ÇOCUK GÖZALTINDA

Yangını çıkardıkları belirlenen yaşı küçük 7 çocuğun gözaltında bulunduğu öğrenildi.

Çevredeki vatandaşlar ise itfaiye ekiplerinin çalışmasını ve yangını söndürme çalışmalarını uzaktan seyretti. Yangın bölgesinde bağlarının bulunduğunu söyleyen Mehmet Yalçınkaya, "Yukarıda (ormanlık alanda) bağ ve zeytinliğimiz vardı. Yangının çıkması ve büyümesinin ardından hepsi yandı. Allaha şükür ölen yada yaralanan olmadı." şeklinde konuştu.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Küçük çocukların oyun oynarken sebep oldukları yangın sabah saatlerinde kontrol altına alındı. İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, "Yangın kontrol altına alındı. Her tarafta ekiplerimiz var. Çalışmalara uçaklarla da katılacak. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Kaynak: Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir