• DOLAR 32.428
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.979
  • ...
Bingöl'de kentsel dönüşümle yeni binalar yükseliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalar son hız devam ediyor. 1971 Bingöl depreminin izlerinin yok olmaya başladığı alanda artık yeni binalar yükselmeye başladı.

Konu hakkında bilgiler veren Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, kentsel dönüşümde yeni binaların yükselmeye başlamasının mutluluk verici olduğunu kaydetti. Yıllarca bölgenin kaderine terk edilmiş kötü görüntüsü ile hafızalarda yer ettiğine dikkat çeken, "Kentsel dönüşüm alanında yapılan çalışmalar ile binalar hızla yükselmeye başladı. Daha önce kentin vitrini konumunda çirkin bir görüntü sergileyen alanda modern binaları görmek, kentimiz için önemli bir avantaj olacaktır" dedi.

Alanda çalışmaların hızla yapıldığını söyleyen Atalay, "Bingöl Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile İnönü Mahallesi'nde yeni bir kent kuruluyor. 1376 konutun yapılacağı alanda Bingöl Belediyesi Hizmet Binası, Sosyal Tesis, Cami, Okul, Alışveriş Merkezi, Açık Otoparklar, Yeşil Alanlar, Çocuk Oyun Bahçeleri, Spor Alanları ile Bingöl'ün en modern sitesi ve yaşam merkezi oluşacak. Ayrıca yaklaşık 6 bin 200 metre kare inşaat alanından müteşekkil Yeni Terminalimizi (Bingöl Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali) TOKİ, Et Balık Kurumu'nun karşısında bulunan Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden tahsisini aldığımız 34 dönümlük araziye yapacak. Karayollarının idari birim ve lojmanlarını Temel Yapı Kooperatiflerinin altındaki Karayolları arazisine, diğer birimlerini de Solhan yolu üzerinde bulunan Karayolları tesislerinin bulunduğu alana TOKİ, Bingöl Belediyesi adına Karayolları'na yapacak" diye konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir