• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
Bakan Güler Gaziantep'te gündemi değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Gaziantep temasları kapsamında ilk olarak Valiliği ziyaret eden İçişleri Bakanı Muammer Güler, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

 

Bir gazetecinin 'Uluslararası Af Örgütü'nün Türkiye'deki biber gazı ve zırhlı araç kullanımı konusundaki' açıklamasıyla ilgili bir soru yöneltmesi üzerine Güler, kanunun verdiği her türlü yetkiyi tamamen kullanmaya devam edeceğini belirterek, biber gazının gerektiği yerde kullanılmaya devam edileceğini söyledi.

 

"Özgürlükler başkalarının özgürlüğünü engellememeli"

Güler, "Özgürlükler başkalarının özgürlüğünü engellemediği ve kanunda öngörülen sınırlamaları da aşmadığı sürece herkes için her yerde serbesttir. Ancak toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkıyla kanunsuz gösterileri aynı seviyede tutmak ve aynı seviyede göstermek de hatalıdır." ifadelerini kullandı.

 

"Kimse konjonktür fırsatçılığı yapmasın"

Güler, çözüm süreci konusunda yöneltilen bir soruya ise, "Biz milli birlik ve kardeşlikten bahsederken birilerinin terörü ve şiddeti meşrulaştırma çabalarını görüyoruz. Maalesef asıl üzüntü verici olan budur. Bu kimseye bir şey kazandırmaz. Kimse konjonktür fırsatçılığı yapmasın. Bu çözüm süreci bütün milletimiz için, huzur için, birlik ve kardeşlik için gerekli olan bir husustur. Bunun gereklerini yerine getirmeyen bunu provoke eden de bunun sorumluluğuna katlanır ." dedi.

 

Açıklamaların ardından Bakan Güler, Gaziantep'teki yerel yetkililerle basına kapalı bir toplantı yaptı. (Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir