• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
Hamas, İki Casusu İdam Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze Şeridi`nde Siyonist işgal rejimi lehine casusluk yapan ve Hamas Hareketi liderlerinden Dr. Abdülaziz Er-Rantisi`ye 2003 yılında düzenlenen suikast girişimine karışan iki Filistinli hakkında verilen idam kararı infaz edildi.

Filistin İçişleri Bakanlığı, bu sabah (26 Temmuz Salı) yaptığı açıklamada, infazın Filistin Hükümeti`nin onayından sonra gerçekleştiğini bildirdi.

Gazze`deki mahkeme, Gazze sakinlerinden 56 yaşındaki M. E. G. ve 27 yaşındaki R. E. G. hakkında idam hükmü vermiş ve Temyiz Mahkemesi karara yapılan itirazı reddederek idam cezasını onaylamıştı.

Filistin Mahkemesi, idam edilen kişileri düşman lehine casusluk yapmak ve kasıtlı olarak adam öldürmek gibi suçlamalarla idam cezası vermişti.

"Mecd" güvenlik sitesi, idam edilen Filistinli iki ajanın Siyonist iç istihbarat teşkilatı Şabak hesabına çalıştıklarını ve Filistin halkına yönelik saldırılara karıştıklarını, Filistinli direniş liderlerinin hareketlerini izleyerek işgal istihbaratına bildirdiklerini duyurdu.

Haberde, Filistinli casusların 10 Temmuz 2003`te Dr. Abdülaziz Er-Rantisi`ye düzenlenen saldırı öncesi Filistinli lideri takip ederek yerini işgal güçlerine bildirdikleri ve bunun üzerine işgal güçlerinin Er-Rantisi`nin aracına saldırı düzenlediği ifade edildi.

İdam edilen casusların Şabak ile birlikte daha başka Filistinli liderlerin şehit edilmesine de karıştıkları tespit edildi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir