• DOLAR 32.503
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2488.526
  • ...
SON DAKİKA
Mersin'deki Suriyeliler için kriz masası oluşturma çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın açıklaması düzenlenen basın açıklamasında, Mersin'e gelen Suriyelilerin kötü yaşam koşullarını düzeltmek amacı ile başta Valilik olmak üzere diğer Belediyelere ve Sivil Toplum Kuruluşlarına çağrı yapıldı.

 

Basın açıklamasını İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi okudu. Tanrıverdi, Türkiye'ye gelen sığınmacıların sayısının 500 bini geçtiğini ve sığınmacıların bir bölümünün ise 20'den fazla merkezdeki kamplara yerleştirildiğini, geriye kalanların kendi imkânları ile barınma sorununu çözmeye çalıştığını söyledi.

 

Yoksul olanların kentlerin varoşlarında, parklarda, cami avlularına sığınarak, mahalle halkının yardımlarıyla yaşama tutunmaya çalıştıklarına dikkat çeken Tanrıverdi, "Bu süreçte Mersin'e binlerce Suriyeli sığınmacı gelmiştir. Gelen Suriyeliler ya kendi imkânları ile yâda halkın yardımları ile ayakta durabilmekte. Her geçen gün eldeki birikimleri tükenmekte, giderek daha da yoksullaşmaktalar. Açlık ve yoksulluk sokak dilenciliğini olağan hale getirdi." dedi.

 

Mersin'e gelen sığınmacıların durumlarının insan onuruna uygun olmadığını belirten Tanrıverdi kentteki Bürokrasi yönetimine ve STK'lara şu çağrıda bulundu: "Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli belediyelerini göreve çağırıyoruz. Sivil Toplum Kurumları ve insan hakları savunucularının da içerisinde yer alacağı Vilayet ve Büyükşehir'in öncülüğünde bir kriz masası oluşturulmalı." (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir