• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Ak Partili Uzun: Alkol yasak değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, kamuoyunda oluşturulan 'alkol yasaklandı' algısının doğru olmadığını belirtti.

 

Uzun, alkol kullanımının, çeşitli sağlık, psikolojik, ekonomik, aile içi şiddet, cinayet, intihar gibi pek çok sorunu da beraberinde getirdiğini kaydetti.

 

Alkollü araç kullanımı sonucunda meydana gelen trafik kazalarına da işaret eden Uzun, acil servislere yapılan başvurulara bakıldığında, trafik kazalarının büyük bölümüne, alkollü sürücülerin neden olduğunu ifade etti.

 

Alkolün olumsuz etkisinin dünyaca bilindiğini ve buna yönelik önlem alındığını dile getiren Uzun, şunları söyledi: "CHP yaparsa laikliğe uygun, AK Parti yaparsa ülke bölünür, laiklik elden gidiyor. CHP özellikle bütün ekipleri ile şunu yapmak istiyor, 'AK Parti içki içilmesini yasaklayan karar aldı, kanun çıkardı, adım attı. Hâlbuki bu koskoca bir iftira. Bizim çıkardığımız kanun alkollü içki tüketilmesini yasaklayan bir kanun değil, düzenlemedir. Neslimizi korumak adına atılmış önemli bir adımdır."

 

Anayasa uygulanıyor

Anayasa'nın 58'inci maddesinin zaten devlete 'gençleri alkol düşkünlüğü, uyuşturucu madde, kumar gibi kötü alışkanlıklardan koruma görevi' verdiğini hatırlatan Uzun, "Dünya Sağlık Örgütü'nün verileri de gösteriyor ki, Türkiye bu konuda geç bile kalmıştır. Kamuoyunda oluşturulan 'alkol yasaklandı' algısı doğru değildir." dedi.

 

Uzun, sözlerinin devamında, alkolün teşvik edilmemesi, özendirilmemesi, 18 yaşın atındaki çocuklara alkol satılmaması, sektörde 18 yaşın altındaki çocukların çalıştırılmaması, belli yerlerde ve saatlerde alkol satılmaması ve tüketilmemesi gibi düzenlemeler yaptıklarını ileri sürdü. (A.Hâkim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir