• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mezbahane tartışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-Adana'da Merkez Yüreğir İlçesi Seyhan Mahallesi'nde pis koku yaydığı için vatandaşların kapatılmasını istediği mezbahanın 3 yıl daha faaliyetine devam kararı verilmesi nedeniyle, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'ni izlemeye gelen vatandaşlar ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

 

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin eylül ayı olağan toplantısında, merkez Yüreğir İlçesi Seyhan Mahallesi'nde belediye mülkiyetinde olan ancak ihaleyle işletmeye verilen mezbahanın kapatılması ve yeni bir tesis yapılması görüşüldü. Mezbahanın kötü koku yaymasından şikâyetçi olan 50 kadar mahalle sakini de toplantıyı izlemek için belediyeye geldi. Belediye Meclisi, yeni tesis yapılıncaya kadar mevcut mezbahanın 3 yıl daha faaliyetine devam etmesine karar verdi.

 

Salonda yer olmadığı için fuayede bekleyen bazı mahalle sakinleri bu kararı duyunca içeri girmek istedi. Ancak özel güvenlik görevlileri, bu kişilerin girmesine izin vermedi. Yaşanan tartışma bir anda arbedeye dönüştü. Özel güvenlik görevlileri, üzerlerindeki biber gazını çıkarıp, gruptan iki kişiye yakın mesafeden sıktı. Gözlerine biber gazı sıkılan iki kişi, özel güvenlik görevlilerine yumruklar savurdu. Yaşanan arbedede öfkeli kalabalık, fuayede çiçekleri söküp fırlattı.

 

Arbede ve gürültü üzerine salondan çıkan Meclis üyeleri öfkeli vatandaşları güçlükle sakinleştirdi. (Yunus Emre- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir