• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Bozkır'a hayati proje
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya'nın Bozkır ilçesine hayat verecek 'Sarıot Baraj Gölü Projesi' emekli öğretmen Mehmet Apan tarafından hazırlandı.

 

"Bozkır halkı olarak gözümüzün önünde sularımızın akıp gitmesine gönlümüz razı değildir" diyen ve hazırladığı projeyi anlatan Apan, Bozkır'a hayat verecek Sarıot Gölü sularının boşa aktığını belirtti. Bozkır'n kaderini değiştirebilecek bir proje hazırladığını dile getiren Apan, bu projenin yetkililerce acilen değerlendirilmesini istediğini ifade etti.

 

Apan, "Bozkır'da toprak kaynaklarının kıt olması ve arazinin engebeli olmasından dolayı yeterli geçim kaynakları mevcut değildir. Bunun için Bozkır büyük göç vermiştir. Günümüzde dünya ülkeleri tarafından en küçük su kaynağı bile değerlendirilirken, Sarıot Gölü gibi eşsiz bir imkânın değerlendirilememiş olmasının anlaşılması mümkün değildir. Bozkır halkını yokluktan, imkânsızlıklardan kaynaklanan göçten kurtaracak böyle bir projenin değerlendirilmesi için tüm imkânların seferber edilmesi gerekir." dedi.

 

Boşa akan Sarıot Gölü sularından bir baraj yapılması gerektiğine vurgu yapan Apan, bu baraj ile ilgili hazırladığı projenin faydalarından bir kısmını şöyle anlattı:

 

-Sarıot Gölünün baraj haline gelmesiyle mevcut gölde toplanan suların Düdenlere gitmesi önlenecek, insanlığın kullanımına sunulacak. Bozkır ekonomisine ve ülkemizin milli gelirine katkı sağlayacak,

 

-Bozkır halkını yokluktan, imkânsızlıklardan kaynaklanan göçten kurtaracak,

 

-Bozkır merkez ve köylerinin tamamının içme suyu problemi ortadan kalkacaktır,

 

-Düdenler kanalıyla kaybolan sular baraj sayesinde yaz mevsiminde de gölde su kalmasını sağlayarak yöre iklimine olumlu katkı sağlayacak,

 

-Susuz araziler sulanarak hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunacak,

 

-Tarım, hayvancılık, balıkçılık, organik ve sulu tarım sayesinde Bozkır ve ülke ekonomisine büyük girdi sağlanacak,

 

-Bozkır halkının sularımızı bize vermiyorlar serzenişi ortadan kalkacak,

 

-Yapımı devam eden Çağlayan Göletine ilave su kaynağı buradan sağlanacak.

 

Apan, yetkililerin en kısa zamanda bu proje ile ilgilenmelerinin, özelde Bozkır halkının genelde ülkenin faydasına olacağını belirtti. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir