• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
BDP okulları boykot edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır'da aralarında BDP ve DTK'nın da bulunduğu bazı STK'lar bir basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen basın açıklamasında anadilde eğitim talebi için okulların bir hafta boyunca boykot edileceği belirtildi.

 

DTK binası önünde yapılan açıklamada konuşan DTK Meclis Üyesi Osman Özçelik, 16 Eylül tarihinden itibaren okulları boykot edeceklerini açıkladı.

 

KESK Şubeler Platformu adına konuşan Kasım Birtek ise, okulları boykot edeceklerini belirterek, "Okullara gitmeyeceğiz. O faşist gerici andı okumayacağız. Türküm demeyeceğiz. Çünkü Türk değiliz. Söylediğimizde yalan söylemiş oluruz. Yine pazartesi gününden itibaren varlığımızı Türk varlığına armağan etmeyeceğiz. Biz başka bir halkız. Elbette ki kardeşlerimizle birlikte kaderlerimizi birleştirmek isteriz ama bize zorla varlığınızı başkasının varlığına armağan edin derseniz, bunu kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

 

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt de çocuklarını okula göndermeyeceklerini ifade etti. (Emrullah Araz / Yasin Ergin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir