• DOLAR 32.563
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2491.727
  • ...
Bingöl'den ilk hacı kafilesi yola çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl'den kutsal topraklara gidecek olan ilk hacı kafilesi için dün akşam saat 22.00'de Hacılar Camii önünde İl Müftüsü Mecit Can'ın katılımıyla bir program düzenlendi.


Programda Hacılar Camisinde görevli Hafız M. Emin Selami Kur'an-ı Kerim okundu. Daha sonra Bingöl İl Müftüsü Mecit Can kutsal topraklara gidecek hacı adayları ve yakınlara hitaben bir konuşma yaptı.


"Sizler Allah'ın ve Resullah'ın misafirleri olarak kutsal topraklara gidiyorsunuz" diyen Can, "Dolayısıyla sizler, Kabe'de, Arafat'ta Müzdelife'de, Mina'da, Ravz-ı Muttahara'da yapacağınız dualar Allah katında çok değerlidir. Sizleri burada yolcu etmeye gelen bütün kardeşlerinizi dualarınızda mahrum etmeyin. İnşallah kendiniz için aileleriniz için tüm Bingöl ve memleketimiz için dua edeceksiniz. Bizlerde sizlere dua edeceğiz. Rabbim kazasız belasız gidip gelmeyi nasip etsin" dedi.


Müftü Can, kutsal topraklardan dönüşlerin ise 19 Ekim'de başlayacağını ve 10 Kasım'a kadar devam edeceğini belirtti.


Program Ulu Camii İmamı Mücahit Çelik'in yaptığı duayla sona erdi.
Otobüslerle Elazığ'a uğurlanan ve 144 hacı adayının yer aldığı ilk kafile, Elazığ Havaalanından kutsal topraklara gideceği bildirildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir