• DOLAR 32.594
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2422.328
  • ...
Norveç`te camide anma töreni yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Norveç’in başkenti Oslo’daki Birinci Merkez Camii’nde, geçtiğimiz günlerde yaşanan bombalı saldırıda ölenler için anma töreni düzenlendi.

Oslo’daki Pakistanlıların camisinde yapılan törene Norveç Dışişleri Bakanı Norveç Dışişleri Bakanı Jonas Gahr Store, Norveç Veliaht Prensi Haakon, Oslo Belediye Başkanı Fabian Stang, Oslo Başpiskoposu, Norveç’teki Türk derneklerinin yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Oslo’daki saldırıların kurbanlarının anısına yapılan törende ilk önce caminin imamı bir konuşma yaptı. Birinci Merkez Camii İmamı, saldırıların herkesi sarstığını ifade etti. Daha sonra bir konuşma yapan Oslo Belediye Başkanı Fabian Stang, bu tür saldırılardan dolayı ülkedeki Müslüman vatandaşların “herhangi bir şekilde suçlu veya terörist damgası yemesine izin vermeyeceğini” vurguladı.

Çoğunluğu Pakistan asıllı vatandaşların katıldığı anma törenine Türkler de iştirak etti. Törene Norveç basını da yoğun ilgi gösterdi.

Bu arada cami çevresinde çok az sayıda polisin olması dikkat çekerken, camiye gelenlerin de hiçbir şekilde üstleri veya çantaları aranmadı.

Törenin yapıldığı Pakistanlılara ait çift minareli Birinci Merkez Camii, 1991 yılında yapılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir