• DOLAR 32.518
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2432.922
  • ...
Merkel; israil`in güvenliği Alman devletinin öncelikli çıkarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Alman Başbakan Angela Merkel, `Jewish Voice From Germany` (Almanya`dan yahudi Sesi) isimli gazeteyle yaptığı röportajda, İran`ın nükleer silahlarından dolayı çıkabilecek bir kriz halinde Almanya`nın israil`in yanında olacağını tekrarladı. Merkel, Almanya`nın tarafsız olmadığını, israil`in kendilerinden destek alması konusunda emin olabileceğini belirterek daha önceki ifadelerinde de israil`in güvenliğinin Alman devletinin en öncelikli çıkarı olduğunu söyledi.

israil devletinin meşruiyetinin tartışılmasına karşı da uyarıda bulunan Alman Başbakan, siyonizme karşı olmanın meşru olup olmadığı sorusunu cevaplarken: `Bana göre siyonizme karşı olmak meşru değildir. Çünkü yahudilerin bir halk olarak kendi kendilerini yönetme hakkı olduğu görüşündeyim. Siyonizm de, düşmanlarının elinden almak istediği bu hakkın bir ifadesini teşkil ediyor.` dedi.
 
TÜRKİYE`NİN AB ÜYELİĞİNE DESTEK VERMİYOR
Merkel, yahudi gazetesi ile yaptığı mülakatta Türkiye`nin AB`ye girişi konusuna da değinerek, Ankara Protokolü`nün şartları yerine getirilmeden Avrupa Birliği`nin Türkiye ile yeni bir görüşme bölümü açmayacağını belirtti. Yani Türkiye`nin limanlarını aralarında Güney Kıbrıs`ın da bulunduğu tüm AB ülkelerine açmadığı sürece görüşmelerin yeniden başlamayacağını söyledi. Alman Başbakan, şimdiye kadar Türkiye`nin limanlarına giriş izni vermemesinin üyelik görüşmeleri için büyük bir engel teşkil ettiğini vurguladı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir