• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
Mardin'e inanç çıkarması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - TÜRSAB tarafından 21 Eylül 2013 Cumartesi günü Mardin özel bir otelde düzenlenecek olan İnanç ve Kültür Turizmi Sempozyumuna Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın yanında kabineden Muammer Güler, Mehmet Şimşek, Cevdet Yılmaz ve Ömer Çelik de katılacak.

 

Sempozyumda Diyanet işleri Başkanı Mehmet Görmezle birlikte İstanbul Rum Patriği Bartholomeos, Süryani Metropoliti Mor Filüksinos Saliba Özmen, Türkiye Ermeni Patriği Başpiskopos Aram Ateşyan ve Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva da birer sunum yapacaklar.

 

Genelde Türkiye'nin, özelde ise Mardin'in dinler, kültürler ve düşünceler kavşağında tarihte ve bugün üstlendiği rolün önemine, kavşak noktası olma özelliği ile İnanç Turizmi Günleri'nin bu seneki olağan etkinliği "TÜRSAB İnanç ve Kültür Turizmi Sempozyumu"nda "Mardin ve Kültür Turizmi, Birlikte Yaşama ve Kültürler, Dinlerarası İlişkiler ve İnanç Turizmi" gibi farklı açılardan konular ele alınacak.

 

Konusunda uzman akademisyenler, din adamları, turizmciler, gazeteci ve yazarların konuşmacı olarak iştirak edeceği zirveye izleyici olarak da akademisyenler, yerel yönetimler, turizmci ve basın mensupları da katılacak.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliğinde daha önce 2002, 2004, 2006 ve 2010 yıllarında dört kez gerçekleştirilen "İnanç Turizmi Günleri" de bu kapsamda değerlendirilen bir etkinlik olup, bu yıl Birliğimizce beşincisi Mardin'de düzenlenecek.

 

Mardin turizmi için adeta bir dönüm noktası olacak olan sempozyumda TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zeynel Abidin Erdem, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ birer konuşma yapacaklar.

 

Kahve molası ile devam edecek sempozyum moderatörlüğünü Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in yapacağı Dinler ve Kültürlerarası Diyalog konulu ilk oturumla başlayacak.

 

Oturumda İstanbul Rum Patriği Bartholomeos I. Mardin Diyarbakır Metropoliti Mor Filüksinos Saliba Özmen, Türkiye Ermeni Patriği Başpiskopos Aram Ateşyan, Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva birer sunum yapacaklar.

 

Sempozyumda Moderatörlüğünü TÜRSAB Kültür Turizmi Komitesi Başkanı Yasemin Şan'ın yapacağı ikinci oturumunda ise Türkiye'de İnanç Ve Yaşam Kültürünün Korunması konusu ile Fest Travel'den Faruk Pekin, Dinsel İnançların Örtüşmesi / Birlikte Yaşam Kültürü teması ile Mardin Artuklu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Elif K. Kayaalp, "Süryaniler ve Müslümanlar: Ortaçağ'da Mardin ve Turabdin" teması ile Mardin Kırklar Kilisesi Baş Papazı Gabriel Akyüz birer sunum yapacaklar.

 

Moderatörlüğünü TÜRSAB Kültür Turizmi Komitesi Başkan Yardımcısı Gülsen Kırbaş'ın yapacağı Mardin ve Kültür Turizmi konulu oturumda ise Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Aladdin Aydın "Mardin'de İnanç Turizmi Verileri / İnanç Turizminin Bulunduğu Nokta" temasında Mimar Şeyhmus Dinçel "Mardin Mimarisinde Taş İşçiliği; Taşa İşlenen İnanç" temasında İshak Bayyiğit "Gümüşle yazılan şiir: Telkâri ve gümüş işçiliği" temasını, Turizmci Ebru B. Demir "Mardin'de Mutfakların Zenginliği" temasını Midyat Matiat Otel Genel Müdürü Okan Örge ise "Mardin Destinasyonunun Türkiye'nin Tanıtımındaki Yeri temasında bir sunum yapacaklar. (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir