• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
Mustazaf Der`den Tesettür Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Türkiye genelinde başlatılan tesettür seferberliği kapsamında Mustazaf Der Van şubesi tarafından bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan Levent Dalgın "Tesettür İslam inancının bir parçasıdır aynı zamanda bir farzıdır. Müslümanları böyle bir farzı kesinlikle bırakmamaları gerekir" diye vurguladı.

 

Örtünmek İçin İnsanların Kuran`a Başvurmaları Yeterlidir
Kuran-ı Kerim`den ayetlerle örnek veren Dalgın, "Allah (cc) kendi kitabında örtünmenin farz olduğunu belirterek, bunun kendisinin kesin emri olduğunu söylüyor. Bu nedenle bizler de buna iştirak edip bu farzı yerine getirmeliyiz. Örtünmek için insanların Kuran`a başvurmaları yeterlidir. Özellikle Müslümanlar, Kur`an-ı Kerim`in iki ayeti olan Ahzap süresi ve Nur süresini dikkate almalı bu ayetleri unutmamalılar. Kuran`ın çoğu süresinde var ancak en çarpıcı iki ayet bunlardır. Bu iki ayette örtünmenin önemi ve nasıl yapıldığı vurgulanıyor" dedi.

 

Bayanlarda El ve Yüz Hariç Tüm Bedeninin Kaplı Olması Gerekir
"Bayanların hiçbir şekilde tesettürlerini üzerlerinden çıkarmamaları gerekir" diyen Dalgın "Müslüman bir bayan hangi işi nedeniyle dışarı çıkarsa çıksın örtülerini özellikle çarşaflarını üzerlerinden atmamalı giyinip öyle çıkmalılar. Benim kapımın önüdür giymesem de olur dememeli, giyinip öyle çıkmalıdır. Toplumumuzda çoğu bayanların erkeklere çoğu erkeğin de bayanlara benzediğini o şekilde giyindiklerini görüyoruz. Bu şekilde giyinen insanlar, Allah tarafından lanetlenmiştir. Yani bir bayanın erkekler gibi pantolon giymesi haramdır. Bayanlarda el ve yüz hariç tüm bedeninin kaplı olması gerekir" diye konuştu.

 

Vücut Hatları Belli Olacak Şekilde Giyinilmemeli
Sadece bayanlar değil erkeklerin de giyimlerine dikkat etmeleri gerektiğini belirten Dalgın, "Özellikle denize veya göle girdikleri vakit göbek ile diz kapaklarını kapatacak şekilde giyinmeliler ve o şekilde girmeliler. Çünkü hem cinslerinde kendi aralarında birbirlerinden etkilendikleri taraflar vardır. Bunun için insanların erkek kadın demeden herkesin giyimine dikkat etmeleri gerekir. Vücut hatları belli olacak şekilde giyinmemeliler. Asrısaadette peygamber (sav) böyle şeylere izin vermemiştir. Peygamber (sav) gördüğü gibi ya uyarmıştır ya da oradan uzaklaşmıştır." Şeklinde konuştu.

 

İslam Düşmanları Kadını Bir Silah Olarak Kullanıyor
İslam düşmanlarının kadını bir silah olarak kullandıklarını belirten Dalgın, "Bildiğiniz üzere bahsettiğimiz gibi tesettür İslam`da çok önemlidir. İşte bunu bilen İslam düşmanları bir İslam ülkesini ya da bir Müslüman toplumu bozmak için kadınları kullanıyorlar. Yani anlayacağınız üzere İslam düşmanları kadını bir silah olarak kullanıyor. Bizler de diyoruz ki her nerde olursak olalım tesettür seferberliğini başlatmalıyız. Bacılarımıza, akrabalarımıza, çevremizde bulunan insanlar arasında tesettürü anlatalım" dedi.

 

Yapılan sinevizyon gösterimiyle program sona erdi. (Burhan Teke - İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir