• DOLAR 32.316
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2293.174
  • ...
BBDH'de 9 ayda 75 bin ameliyat gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Bölge Devlet Hastanesi yöneticisi Dr. Adnan Tuna, Ocak ayından bu yana hastaneye gelen hasta ve ameliyat sayısı hakkında bilgi verdi.

 

Tuna, 2012 ve 2013 yıllarında hastaneye müracaat eden hastaların sayılarını mukayese ederek şunları söyledi: "2012'nin Ocak ayından Eylül ayına kadar Bölge Devlet Hastanesine yaklaşık 615 bin 587 hasta müracaat etti. Bu yılın Eylül ayına kadar ise yaklaşık 671 bin 273 hasta müracaat etti. Rakamlara baktığımızda yüzde 10'luk bir hasta artışı meydana gelmiştir."

 

Yine Ocak 2012'den Eylül ayına kadar Bölge Devlet Hastanesinde A,B,C ve D grubu (küçük, büyük) tüm ameliyat sayısının yaklaşık 46 bin 870 olduğunu ifade eden Tuna, bu senenin Eylül ayına kadar ise A,B,C ve D grubu (küçük, büyük) tüm ameliyat sayısının yaklaşık 75 bin 716'ya çıktığını kaydetti.

 

Her geçen gün hastane kalitesi artmaktadır

Hastanedeki ameliyat sayısında yüzde 40 oranında bir artışın yaşandığına dikkat çeken Tuna, "Hastanemizde hem hasta sayısında hem de ameliyat sayısında bir artış mevcuttur. Hem ameliyat sayısındaki artış ve hem de hasta kabulündeki hasta sayısındaki artışın sebebi ise, son zamanlarda hastanemize kazandırılan yeni üniteler ve deneyimli doktorlar sayesindedir. Artık hastalarımız çevre illere gidip tedavi olmuyorlar." dedi.

 

Sahip oldukları yeni imkânların hastaların ilgisine sebep olduğunu, hastaların artık çevre illere gitmediğini, tersine çevre illerdeki hastaların akın akın gelmeye başladıklarını ve bu durumun kendilerini sevindirdiğini ifadelerinde dile getirdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir