• DOLAR 32.526
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2487.349
  • ...
`Faşist söylem olan `And` dayatmasına son verilmeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı Pazartesi başlıyor. Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR)Van İl Başkanı Rasim Saygın, Andımız ayıbının kaldırılması konusunda büyük oranda bir toplumsal anlaşmanın olmasına rağmen kaldırılmamasını kınadı.


Eğitimin esas amacının bedenin ve aklın geliştirilmesi, iradenin güçlendirilmesi, ruha ve bedene edebin verilmesi olduğunu söyleyen Saygın, eğitim sisteminin İslami değerlerin ve Müslümanların kabul görmüş tarihi tecrübeleri doğrultusunda insanı yetiştiren, terbiye eden bir anlayışla ele alınması gerektiğini belirtti.


Gelecek neslin gelişim ve refahının, uygulanan eğitim sürecine ve standartlarına bağlı olduğunu aktaran Saygın, "Ülkenin bütün alanlardaki başarıları, iyi eğitilmiş bireylerin başarısının sonucudur. Bu nedenle bütçeden en yüksek pay eğitime ayrılmalıdır" dedi.


"Van`daki okulların eksiklikleri giderilmeli"
Saygın, "Van özelinde halen birçok okulumuzun deprem sonrası yeniden yapılandırılmasını tamamlayamadığı, bu yönü ile kurumsal birçok eksiğin bulunduğunu ve kurumsal eksikliklerini tamamlayan okulların da yıl içerisinde ciddi ödenek sıkıntıları yaşadıklarını müşahede etmekteyiz. Yine bir çok okulumuzda hizmetli açığı bulunduğu, bu nedenle yeterli temizlik yapılamadığı ve geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlık açısından hijyenik olmayan ortamlarda kaldığı yine gözlemlenmektedir. Bu nedenle eğitim yılının daha başlangıcında bu eksikliklere dikkat çeker, gerekli hassasiyetin gösterilmesini istiyoruz!" ifadelerini kullandı.


"13 milyon imzaya rağmen başörtüsü sorunu devam ediyor"
Okullarda halen başörtüsü sorununun devam ettiğine dikkat çeken Saygın, "Eğitim ve öğretim hakkı önündeki bu engelin Memur-Sen tarafından toplanan 13 milyona yakın imzaya rağmen halen çözülememiştir. Süre gelen sıkıntı karşısında bunun yeni anayasaya bırakılmayacak kadar acil olduğunu duyuruyoruz. Bu kapsamda Memur-Sen tarafından geçen yıl başlatılan ve Van`da da sürdürülen eylemi desteklediğimizin de bilinmesini isteriz" ifadelerini kullandı.


Faşist söylem: Andımız
Saygın sözlerini şöyle sürdürdü, "Ne yazık ki, Van ilimiz yeni eğitim yılına da faşist ve ırkçı söylemlerle dolu `Andımız` ayıbıyla birlikte giriyoruz. Bir yönetmeliğe bağlı bu ayıbın kaldırılması konusunda büyük oranda konsensüs oluşmasına rağmen kaldırılmamasını kınıyoruz."


"Karma eğitim kaldırılmalıdır"
Karma eğitimin derhal zorunlu olmaktan çıkartılması gerektiğine işaret eden Saygın, "Yeterli bulmadığımız ancak faydalı olacağına inandığımız için desteklediğimiz Kürtçe seçmeli derslere yoğun ilgiye rağmen bu konuda yeterli öğretmen atanmadığını da gözlemlemekteyiz. Bu konuda daha samimi davranılmalıdır" dedi.


"Okul önlerindeki uyuşturucu çetelerine fırsat verilmemeli"
Öte yandan Van`da geçmiş yıllardan beri varlığını devam ettiren ve bir türlü önü alınamayan okul önlerindeki uyuşturucu ve fuhuş çetelerine fırsat verilmemesi gerektiğini söyleyen Saygın, "Bu konuda daha etkin bir çalışma yürütülmelidir. Bu ve benzeri sıkıntıların aşıldığı, yukarıda belirttiğimiz ilkeler doğrultusunda geçecek bir eğitim yılına kavuşma dileğiyle, başta fedakâr öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize hayırlı ve başarılı bir yıl diliyoruz" diye konuştu. (Sedat Karatay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir