• DOLAR 32.393
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.63
  • ...
Diyanet İşleri Başkanı Çin temaslarını değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ÇİN - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Çin'e düzenlediği resmi ziyaretinin son gününde basın mensuplarına değerlendirmede bulundu.


Gerçekleşen ziyaretin barışa ve dostluğa hizmet etmesini arzu ettiğini ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Başkanlık olarak son yıllarda gerek Müslüman ülkeler gerekse Müslüman azınlıkların bulunduğu ülkelerle kurulan ilişkilerin önemli ölçüde geliştirildiğini kaydetti.


2013 yılının Çin'de Türk yılı ilan edilmesi nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliklere de değinen Başkan Görmez, şunları söyledi;

"Geçtiğimiz yıl Türkiye'de Çin yılı nedeniyle birçok etkinlik düzenlendi. Bunlar arasında 'Çin'de İslam Kültür Sanat Eserleri Sergisi' de vardı. Bu yıl ise Çin'de Türk yılı olmasından dolayı çeşitli etkinlikler düzenleniyor. 'Türkiye-Çin İslam Kültür Sanat Eserleri Sergisi' bunlardan bir tanesidir. Bu birliktelik iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendiren önemli bir karardır. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak iki ülke halklarının birbirlerini daha yakından tanımalarını hedefliyoruz.

Buradaki Müslümanlar 13 asır kendi ibadethanelerini, dinlerini korumuş olmaları mutluluk vericidir. Dini yayınların tercümesi konusunda imzaladığımız protokolümüzde madde var. Kısa, orta ve uzun vadede çeşitli çalışmalar yapılabilir." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir