• DOLAR 32.314
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2279.904
  • ...
CHP, alkol düzenlemesini AYM`ye götürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
CHP ’nin, grup başkanvekilleri ve 124 milletvekilinin imzasıyla, alkollü içecek satışına sınırlama getiren yasal düzenlemenin bazı maddelerinin iptali amacıyla Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yaptığı ortaya çıktı. 

Milliyet`in haberine göre Anayasa Mahkemesi’ne 6 Ağustos’ta verilen başvuru dilekçesinde, birçok Avrupa ülkesindeki “saat sınırlaması” düzenlemesi dikkate alınarak 22.00-06.00 saatleri arasındaki satış yasağına itiraz edilmedi.
 
Başvuruda, “Televizyonlarda alkollü içkileri özendirici görüntülere yer verilmez” hükmünün yanı sıra eğitim ve öğretim kurumlarındaki alkollü içecek satışını düzenleyen maddedeki “her türlü” ifadesine itiraz edildi.
 
Yasayı ihlal edenlere para cezaları öngören hükümler ile RTÜK, TAPDK ve mülki idare amirlerine ceza kesme yetkisi veren hükümlerin de iptali istendi. Gerekçede işyeri açma konusunda kolluğun görüşünün alınmasının, “polis devleti” anlayışını yansıttığı ve anayasaya aykırı olduğu savunuldu.
 
Başvuruda ayrıca, cami, okul gibi yerlere uzaklığı yasadaki belirtilen limitin altında olan ancak yasa çıkmadan önce faaliyette olduğu için kazanılmış hak olarak tasfiyesi olmayan alkollü içki satan yerlerin ancak ‘1. ve 2. derece kan hısımlarına’ devredebileceği, aksi takdirde işyeri ruhsatının iptal edileceğini içeren hükmün de iptali istendi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir