• DOLAR 32.561
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2421.182
  • ...
Ergani'de Araç Muayene rezaleti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde her ay yaklaşık 9 gün Gezici Araç Muayene İstasyonu kuruluyor. Ergani'nin dışında Çüngüş, Çermik, Maden, Dicle ilçelerinden gelen araçlar da burada işlemleri yapılıyor. Buda beraberinde birçok sıkıntı getiriyor.


Araçlarını muayeneye ettirmek isteyen halk, bir gün öncesinden adlarını bir kâğıt parçasına yazarak duvara astıkları görüldü. Ancak sabah erken gelen bazı araç sahiplerinin önceki isim listesini yırtarak yeni bir liste yapması tartışmalara neden oluyor.


Araç Muayene İstasyonu'na gelen Abdulaziz Abdaloğlu, Diyarbakır'ın daha küçük ilçesi olan Silvan'da bile sabit Araç Muayene İstasyonu bulunduğunu, ama Ergani ile birlikte 4 ilçe daha araçlarını buraya getirmesine rağmen sabit Araç Muayene İstasyonu olmadığını söyledi. Abdaloğlu, "Bazen araçlarımızı muayene ettirtmeden geri dönmek zorunda kalıyoruz, her gelen ismini kağıdın başına yazıyor, buda daha önce araçlarını getirenlerin tepkisine neden oluyor. Biz yetkililerden buna bir çare bulmasını istiyoruz. Yoksa böyle devam ederse tartışmalar kavgaya bile dönüşebilir" dedi.


Çüngüş ilçesinden aracını muayene istasyonuna getiren Ramazan Arslan ise bir gün öncesinden geldiği halde kendisi sıra gelmediğini, bundan dolayı araç sahiplerinin mağdur durma düştüklerini, ayda bir kaç sefer gezici istasyonla bu işin yürümeyeceğini, sabit Araç Muayene İstasyonu olması halinde bu çilenin son bulacağını belirtti. (Zeki Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir