• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
BM heyetinden Karacadağ Kalkınma Ajansı'na ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Birleşmiş Milletler (BM) Mukim Koordinatörü ve Kalkınma Programı Mukim Temsilcisi Kamal Malhotra başkanlığındaki heyet, Karacadağ Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti.


Ziyarette Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, Ajansın kuruluş süreci, görevleri, bölgede desteklediği projeler, Diyarbakır ve Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisleri'nin faaliyetleri hakkında heyeti bilgilendirdi.


Görüşmede, Dr. Karakoyun, hükümetin son yıllarda Bölgede yürüttüğü büyük yatırımlar ve bunların Bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasında yol açtığı etkiyi, GAP'ın Diyarbakır için önemi ve bölgeye sağladığı katkılar ile tarım sektörünün bölgenin üretimi içindeki payı ve bölge istihdamı için taşıdığı önemi vurguladı.


Ayrıca, Yeni Teşvik Paketi'nin bölge için getirdiği avantajlar ve yatırımcıların yeni teşvik paketinden sonra Diyarbakır'a artan ilgisi, TRC2 Bölgesinin stratejik önemi ve yatırım avantajlarını anlattı.


Mukim Temsilci Kamal Malhotra, Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın daha önce BM Kalkınma Programı (UNDP) ile işbirliği halinde Bölgede birtakım ortak çalışmalar yaptığını söyledi.


BM'nin bütün dünyada edindiği kalkınma ile ilgili tecrübeleri Ajansla paylaşmak istediklerini belirten Malhotra, bundan sonraki süreçte yapılabilecek ortak çalışmalar ve işbirlikleri için her zaman hazır olduklarını ifade etti. (Hüseyin Yalçın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir